Právě vysíláme

MUSE už za necelý měsíc v Praze!

10. května 2016 9:00
MUSE už za necelý měsíc v Praze!

Po famózním vystoupení v listopadu 2012 se rockové trio MUSE vrací zpátky do České republiky. V rámci svého světového turné The Drones World Tour odehraje v sobotu 4. června 2016 jedinečný koncert v pražské O2 areně. Na turné vyjede po vydání 7. studiového alba s názvem Drones.

The Drones World Tour bude jedinečným zážitkem pro fanoušky, kteří si užijí jedinečný koncert s umístěným pódiem uprostřed arény. Kapela je známá překonáváním nejen vlastních hranic v oblasti scény a nadcházející turné nebude žádnou výjimkou. Design a konfigurace scény umožní fanouškům zažít reálný 360° audiovizuální zážitek. Turné MUSE byly vždy označovány světovými médii jako epické, úžasné a ctižádostivé a nadcházející show nebude výjimkou. Kapela právě zakončila spektakulární turné po evropských festivalech s řadou nejlepších recenzí ze strany světových médií.

Táhlé patetické melodie a inspirace vážnou hudbou kombinované ostrými metalovými griffy a zběsilým tempem bicích, nepřehlédnutelné charisma frontmana Matthewa Bellamyho doplněné do posledního detailu promyšlenou audiovizuální show. To jsou jen vybrané atributy, které patří k živým vystoupení anglického tria.

MUSE hledají inspiraci nejen ve vážné hudbě ale i u hudebních ikon jako jsou U2, Radiohead, Queen nebo David Bowie. Ve skladbách kapely nalezneme prvky hned několika odrůd rocku – od alternative přes glam, new progressive, space, symphonic a progressive metal zase zpátky k indie – které se mísí spolu s prvky elektronické hudby do překvapivě harmonické směsi.

Výstižně, byť s notnou mírou nadsázky, vyjádřil Matthew Bellamy svůj vztah k hudební fůzi v jednom ze svých tweetů, ve kterém charakterizoval žánr nového  alba do češtiny těžko přeložitelným: „christian gangsta rap jazz odyssey, with some ambient rebellious dubstep and face melting metal flamenco cowboy psychedelia.”

Sedmé studiové album Drones v sobě nese kus science fiction, emocionálně nabité rockové riffy a ambiciózní vize, dle které si MUSE drze přisvojují nálepku nejlepší koncertní kapely současnosti. Album si zasloužilo pozici no. 1. Ve 23 zemích včetně Francie, Japonska, Austrálie, Holandska a Švýcarska a atakovalo nejvyšší příčky v žebříčcích poslechovosti ve Velké Británii a USA.

Podle Matta Bellamyho by se fanoušci měli bát dne, kdy dojde k naplnění fantazie plynoucí z alba Drones, neboť i koncertní turné bude přehlídkou simulace Armageddonu ve spojení s portréty klonů Star Wars z Epizody II. Tato myšlenka fanouškům vytane na mysl při poslechu alba, které obsahuje 12 nových singlů.

Články, které by tě mohly zajímat