Právě vysíláme

Na Comic–Conu Prague 2021 mohou návštěvníci zavítat do Prahy blízké budoucnosti

6. září 2021 10:01
Na Comic–Conu Prague 2021 mohou návštěvníci zavítat do Prahy blízké budoucnosti

Na druhém ročníku Comic–Conu Prague, který proběhne v termínu od pátku 15. října 2021 do neděle 17. října 2021 v pražském O₂ universu, bude instalována speciální expozice s názvem FutureCity. Pomocí nejmodernějších virtuálních technologií přenese zájemce do Prahy blízké budoucnosti. Projekt FutureCity vzniká ve spolupráci pořadatelů festivalu s magistrátem hl. m. Prahy a 4 městskými společnostmi.

Speciální expozice s názvem FutureCity bude zájemcům nabízet netradiční zážitek ve formě virtuální cesty do Prahy blízké budoucnosti. „Po nástupu do časoprostorové kapsle pasažéry vezmeme na cestu do budoucnosti. Ocitnou se v Praze poháněné moderními technologiemi a řízenými na základě da v metropoli, která je mnohem čistší, tišší a také daleko zelenější. Během cesty se seznámí s vládcem podzemní říše, navštíví dopravní ústřednu nebo biologickou čističku odpadních vod,“ prozrazuje za organizátory Pavel Renčín, marketingový ředitel společnosti Active Radio.  

Primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib, který převzal záštitu nad Comic–Conem Prague 2021 a jež je znám svým velmi kladným vztahem k moderním technologiím, doplňuje: „Zatímco legendární fotostroj času a relaxační fólie byly vynalezeny už dávno, cestování do Prahy budoucnosti je teď naprostá novinka. Virtuální prohlídka je skvělá příležitost vidět na vlastní oči, kam jako město směřujeme a na jaké technologické vychytávky se již brzy můžeme těšit. Doufám, že se potkáme v odletové místnosti!“

Návštěvníkům Comic–Conu Prague bude stačit, pokud si rezervují na tuto cestu lístek. Cestu budou mít zdarma. Více informací zjistíte na stránkách FutureCity: www.futurecity.comiccon.cz.

FutureCity vzniká ve spolupráci pořadatelů Comic–Conu Prague, firem Active Radio, a. s. a Comic–Con Prague, s. r. o. s Magistrátem hl. m. Prahy, městskými společnostmi Operátor ICT, Kolektory Praha, Technická správa komunikací, Pražské vodovody a kanalizace, a. s. a studiem Brainz Immersive.

Novinky a aktuality o akci Comic–Con Prague 2021 můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace:

Web: www.comiccon.cz

Facebook: www.facebook.com/comicconprague

Instagram: www.instagram.com/comiccon_prague

 

Články, které by tě mohly zajímat