Právě vysíláme

Nově dvojitá porce zábavy se sit-down comedy Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show

13. ledna 2022 11:50
Nově dvojitá porce zábavy se sit-down comedy Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show

Rádiová verze stand-up comedy Brzda Evropy 2 aneb Jakoby show, která získává stále více věrných posluchačů, vysílá nově dvakrát týdně. Kromě neděle můžete trojici známých performerů Petra „Nastyho“ Cerhu, Vojtu „Vojtaana“ Záveského a Arnošta „Arnyho“ Frauenberga poslouchat i každé úterý od 20:00 do 22:00 hodin.

Oproti stand-upu v divadle, kde vystupuje každý komik sám za sebe, v Brzdě Evropy 2 fungují Nasty, Vojtaano a Arny jako trojice. „Liší se i délka výstupů, v rádiu trvají přibližně dvě minuty místo dvaceti a mezi nimi hraje diskotéka, což by v divadle také neprošlo,“ porovnává Vojtaano. Není se ale čemu divit, Evropa 2 se zaměřuje na moderní muziku a dlouhodobě si udržuje pozici jedničky mezi hudebními stanicemi. „Nikdo netleská, nikdo se nesměje. V sále jsou jen účinkující, chybí chlebíčky v šatně, nejsou odposlechy a nikdo se nechce po představení fotit,“ říká se smíchem Arny. Nasty ho ještě doplňuje: „Při stand-upu stojíte, v radiu sedíme, takže je to taková sit-down comedy.“

O tom, že se skvěle doplňují, se mohou posluchači nově přesvědčit dvakrát v týdnu. „Nasty dělá hodně sklapovaček, Vojtaano medituje a já piju kafe a kouřím,“ odpovídá na dotaz, jak se na vysílání připravují, Arny. Inspiraci pro vstupy hledají různě. „Jsme staromódní, témata bereme tam, kde je brali už naši předci – na internetu,“ přiznává Vojtaano. Pravidelně využívají témata z Číny a Ruska, poslední dobou jsou zajímavým zdrojem i vědci v Polsku. Občas mají pocit, že tyto státy dělají vše pro to, aby o nich mluvili na Evropě 2. Na světě prý neexistuje nic, z čeho by si neuměli udělat legraci. „Máte nějaký problém, nezoufejte, my vás nenecháme ve štychu. Určitě ho má jeden z nás taky,“ ubezpečuje posluchače Nasty.

Součástí dvouhodinového pásma jsou i pravidelné rubriky jako například Fake News, Samofór nebo Přání k svátku. Pro někoho je perioda sice nepříjemná, ale oni ji mají rádi. Stand-up komiky v sobě prostě nezapřou. Samofór sami navíc označují jako nejtrapnější rubriku éteru, na což jsou náležitě pyšní. Jak její název napovídá, každý z nich má za úkol vymyslet na vybrané slovo vtip. Ve Fake News aktuální zprávy u nás i v zahraničí podávají v trochu upravené verzi oproti realitě. Nasty ještě na závěr prozrazuje Arnyho zvláštní zlozvyk, šustit igelitkou během vysílání, aby byl vtipnější.

Záznamy toho nejlepšího najdete na webu Evropy 2.

Články, které by tě mohly zajímat