Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: ALMA – Cowboy

10. prosince 2018 13:45
Novinka Evropy 2: ALMA – Cowboy

Song nám boduje v hitparádě Evropa 2 Music Chart. Od soboty 8. prosince 2018 mu dáváme prostor i v klasickém playlistu.

Po triumfálním létě, které zahrnovalo skvělá vystoupení na festivalech Reading & Leeds, Queens Of Pop nebo Open’er, finská popová zpěvačka Alma vydává singl Cowboy. Autorsky se na singlu kromě Amy podílel Justin Tranter (Gwen StefaniJustin Bieber), Sarah Hudson (Nicki MinajAriana GrandeHalsey) a BloodPop (HaimGrimes), který je rovněž producentem skladby, jež je pro Almu zatím nejosobnějším počinem.

„Když jsem poprvé opustila svůj domov a letěla do LA, cítila jsem se vystrašená a malá – jako by pro měl byl svět moc velký. Trvalo mi dlouho dobu, než jsem přišla na to, kdo jsem, a co chci vlastně říct. Nejdřív jsem se bála pouštět se do osobních věcí (Finové jsou přirozeně rezervovaní), trvalo mi pochopit svoji identitu a začít jí vkládat do svých písní. Proto mi pomohlo vytvořit si alter ego – být kovbojem,” přibližuje singl Alma.

Soulem nabitý hlas, ostré texty někde na pomezí Sii a Amy Winehouse, dlouhé neonové vlasy a punkový vzhled dělají z jednadvacetileté Almy pocházející z Finska všechno, jenom ne stereotypní popovou královnu. Alma nejdříve využívala zpěv jako tajnou záchranou deku, pod kterou se mohla schovat, když jí život dával zabrat. Později si jí však všimla hudební vydavatelství, dostala dvě finské Grammy a momentálně její songy na YouTube pravidelně sbírají miliony zhlédnutí. Alma je autorkou hitů Chasing Highs a Phases a má za sebou více než úspěšné EP Dye My Hair a mixtape Heavy Rules.

Hlasuj pro Almu v Evropa 2 Music Chart!

Články, které by tě mohly zajímat