Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: ED SHEERAN – Overpass Graffiti

15. ledna 2022 15:45
Novinka Evropy 2: ED SHEERAN – Overpass Graffiti

Singl jsme již začátkem prosince 2021 nasadili do naší hitparády Evropa 2 Music Chart. A protože se mu daří, od soboty 15. ledna 2022 novinku nasazujeme i do našeho playlistu.

Zpěvák Ed Sheeran má nové album. Vydání desky = (tedy Equals) je nepochybně jednou z největších hudebních událostí roku 2021. Zároveň hudebník zveřejňuje videoklip k třetímu oficiálnímu singlu Overpass Graffiti.

Novinka, kterou Sheeran označil symbolem =, zachycuje intimní momenty i události všedního života a slovy oficiální tiskové zprávy „povyšuje univerzální zážitky na vyšší úroveň“. Hudebník se na ploše 14 skladeb vyrovnává se vším, co mu život v posledních čtyřech letech přinesl. „Oženil jsem se, stal se otcem, zažil ztrátu…“, prohlásil ryšavý zpěvák nedávno. Equals vnímám jako album, na kterém jsem dospěl.“

Zvukově jde o pestrou směs poskládanou z typicky sheeranovských kytarových písniček, pomalých balad i euforických momentů s propracovanými aranžemi. Většinu nových skladeb koprodukoval Fred Gibson známý jako Fred Again a také Johnny McDaid, se kterým Sheeran připravoval přelomovou desku Divide. Mezi dalšími spolupracovníky jsou Steve Mac, písničkář Foy Vance, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell nebo Edův bratr Matthew.

Sheeran kolekci nových písniček napsal v průběhu 4 let, jež následovaly po vydání předchozí desky Divide. V tomto období rovněž vydal koncepční mixtape No. 6 Collaborations Project (2019) s řadou věhlasných hostů (například: Bruno Mars, Stormzy, Eminem, Justin Bieber a Cardi B), absolvoval dlouhé turné s 2 pražskými zastávkami, oženil se s bývalou spolužačkou Cherry Seaborn a stal se šťastným otcem.

Zopakovat s Equals fenomenální úspěch poslední řadovky bude obtížné. Vždyť album Divide je jednou ze tří nejrychleji se prodávajících desek britské historie s prodejem v prvním týdnu v přepočtu přes 672 tisíc kopií. V Británii jde o pátý nejprodávanější titul nového tisíciletí a připomeňme, že na ostrovech se všech šestnáct písní z desky dostalo ihned po vydání do singlové Top 20. Hudebník si toho byl nejspíš dobře vědom a obě alba od sebe chytře oddělil zmíněným mixtape projektem. Úspěch prvních singlů Bad Habits a Shivers však naznačuje, že to není zcela nemožné…

Hlasuj pro Eda Sheerana v Evropa 2 Music Chart!

Zdroj: Warner Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat