Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: GEORGE EZRA – Shotgun

18. září 2018 22:00
Novinka Evropy 2: GEORGE EZRA – Shotgun

Od soboty 15. září 2018 jsme nasadili do playlistu jednu z novinek Evropa 2 Music Chart minulého týdne.

Britský písničkář George Ezra vydal své dlouho očekávaného druhého studiové album Staying At Tamara’s a po songu Paradise nabízí další zářez v podobě singlu Shotgun. Společně s Georgem Ezrou na singlu spolupracovali také anglický hudebník Joel Pott a producent Cam Blackwood, možná i díky tomu se singl umístil na prvních příčkách britských hitparád.

Tři roky po vydání debutového alba Wanted On Voyagese George vrací s kolekcí písniček o útěcích, snech, úzkostech a lásce. Nové album je kompletně inspirováno, napsáno a stvořeno Georgem během jeho cest, včetně kouzelného času stráveného na prasečí farmě na Isle Of Skye, v bývalé kukuřičné kůlně v Kentu, přestavěném kravském přístřeší v severním Walesu i v barcelonském Airbnb bytě u Tamary, podle které je celé album pojmenované. Výsledkem je album napsané s lehkostí, větrem ve vlasech, ze kterého září nadšení a odvaha, ale i momenty hlubších sebereflexí.

George Ezra je jeden z nejlépe vydělávajících umělců poslední dekády. Jeho debutové album Wanted On Voyage má jen ve Velké Británii na svém kontě čtyři platinová ocenění, zařadilo se mezi deset nejprodávanějších alb roku 2014 i 2015, dosáhlo prvního místa na oficiálním UK prodejním žebříčku a strávilo zde neuvěřitelných 122 týdnů. Za pouhý rok a půl se George Ezra stal z virtuálního neznámého umělce jedním z nejrespektovanějších písničkářů poslední doby, jeho album se umístilo ve více než deseti zemích v TOP 10, odjel tři vyprodaná UK turné, získal nominace na čtyři BRIT Awards, jednu BBC Music Award a Ivor Novello.

Navíc zpěvák dorazí na koncert do pražského Fora Karlín, a to v pondělí 22. října 2018. Evropa 2 bude u toho, protože jsme hrdým mediálním partnerem koncertu!

Hlasuj pro George Ezru v Evropa 2 Music Chart počínaje čtvrteční 20:00 hodinou!

Články, které by tě mohly zajímat