Právě vysíláme

Novinka EVROPA 2 MUSIC CHART: HASKA feat. SALIF KEITA – Madan

4. června 2020 17:45
Novinka EVROPA 2 MUSIC CHART: HASKA feat. SALIF KEITA – Madan

Představujeme novinku č. 1 v hitparádě!

Duo DJů a producentů Haska si získalo seriózní pověst díky svým koncertům v největších britských klubech, na lodních slavnostech v Ibize a při svých prvních produkcích. Jejich cílem je promíchat svoji lásku k world music se svým progresivním stylem. A také to, aby v letošním roce byli v popředí taneční hudby.

Singl Madan, který už v dubnu boural například italské hitparády, je soustředěný kolem vokálů Salifa Keity, který pochází z Mali a je označován jako „Zlatý hlas Afriky“ a Haska v něm spojili složité rytmy, nervózní syntezátory a pulzující basové linky a vytvořili povznášející a inspirující moderní klasiku.

Původní skladba byla vydána v roce 2002 na Salifově albu Moffou a tato nová house-grooveová verze s pulzujícími syntetizačními liniemi a živými perkusními liniemi využívá celý rozsah vokálu, který nebyl nikdy předtím v celé délce využit.

Původně skladba vznikla jako spolupráce mezi Salifem Keitou a francouzskou DJskou ikonou Martinem Solveigem. Vyšla v roce 2003, rychle se stala pevnou součástí globální taneční kultury a byla používána v nahrávkách například Black Black, Sandera Van Doorna nebo Klangkarussell.

Hlasuj pro Hasku a Salifa Keitu v Evropa 2 Music Chart počínaje dnešní 20:00 hodinou!

 

Zdroj: Inflyte, DJ Buzz, Broadway World, Knights Of The Turntable, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat