Právě vysíláme

Novinka EVROPA 2 MUSIC CHART: SAM SMITH – To Die For

20. února 2020 18:45
Novinka EVROPA 2 MUSIC CHART: SAM SMITH – To Die For

Představujeme novinku č. 3 v hitparádě!

Britský zpěvák a textař Sam Smith vydává v singl To Die For, který pochází ze stejnojmenné třetí desky, která vyjde 1. května letošního roku. Singl, který začíná samplem z kultovního filmu Donnie Darko, si pár hodin po vydání připsal jen na YouTube téměř půl milionu zhlédnutí. „Tahle skladba vychází z mého nejhlubšího nitra. Napsal/a jsem jí v LA během období, kdy jsem měl/a zlomené srdce a snažil/a jsem se najít sám sebe. Písnička patří všem srdcím, která jsou na Valentýna osamělá,” přibližuje album Sam Smith.

Na singlu Sam spolupracoval/a se svým kamarádem skladatelem a producentem Jimmy Napesem, který je mimo jiné držitelem Oscara, Grammy nebo Zlatého glóbu a v minulosti spolupracoval například s Taylor Swift, Aliciou Keys nebo Ellie Goulding. Vedle Napese se na singlu podílelo i producentské duo Stargate, které stojí například za tvorbou Michaela Jacksona, Beyoncé, Rihanny, Justina Biebera a mnoha dalších.

Od globálního úspěchu, který Sam Smith zaznamenal/a s vydáním debutového alba In The Lonely Hour Smith prodal/a přes 25 milionů desek, získal/a řadu působivých ocenění – za všechny jmenujme čtyři Grammy, tři Brit Awards a Golden Globe, za úspěchy na poli hudby byl/a zapsán/a do Guinessovy knihy rekordů a stal/a se jedním z největších zpěváků současnosti. Mezi jejich největší hity patří La La LaNaughty Boyem, I’m Not The Only One nebo Too Good At Goodbyes, které všechny přesáhly miliardu přehrání jen na YouTube. Poslední ze zmíněných byl rovněž Samovým druhým singlem (po Stay With Me), který na Spotify přesáhl miliardu přehrání. Smithovou hudební inspirací je Adele, Amy Winehouse, Whitney Houston nebo Beyoncé.


*Vysvětlení používání nebinární (tj. ani ženský ani mužský rod) gramatiky: „Po nekonečně dlouhé době, kdy jsem byl ve válce se svým genderem, jsem se rozhodl, že nebudu dále skrývat a potlačovat kým jsem. Rozhodl jsem se proto, že si již nepřeji být označován jako “on”, ale jako “oni”. Všem děkuji, že se o to alespoň pokusí,” vysvětluje své přání týkající se změny zájmen Smith.


Hlasuj pro Sama Smithe v Evropa 2 Music Chart počínaje dnešní 20:00 hodinou!

Podpořit můžeš i ostatní z aktuální Top 20 nebo kteroukoliv z dalších 3 novinek:

Zdroj: Universal Music, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat