Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: SEEB feat. BASTILLE – Grip

19. ledna 2019 9:45
Novinka Evropy 2: SEEB feat. BASTILLE – Grip

Song nám boduje od prosince v naší hitparádě Evropa 2 Music Chart. Od soboty 19. ledna 2019 má navíc i prostor v našem klasickém playlistu.

Norské producentské duo Seeb v novém singlu Grip spojilo síly s jednou největších kapel současnosti – alt-popovými Bastille. Unikátnost Seeb spočívá zejména ve schopnosti nenásilně obohatit uměleckou vizi určitého interpreta o citovost a rytmy tanečního parketu. Grip je nekonvenční mix melancholie a euforie, který propojuje nakažlivé texty a bezchybné vokály Bastille s producentskou odvahou a neotřelostí Seeb. Tematicky se věnuje euforii a hrůzám pozdní noci.

Seeb od začátku své existence měnili tvar a směr, kterým se bude dnešní taneční hudba ubírat. Prvně se tak stalo ikonickým remixem skladby I Took A Pill In Ibiza, který v roce 2016 otřásl žebříčky. Od té doby oficiálně zremixovali například songy Eda Sheerana nebo Tove Lo a spolupracovali s Coldplay na remixu Hymn For The Weekend nebo s OneRepublic na hitu Rich Love. Seeb si zatím připsali v součtu 4 miliardy streamů.

Před pěti lety Bastille debutovali albem Bad Blood, které se stalo třikrát platinovým. Kapela má za sebou přes 500 koncertů na šesti kontinentech, na svém kontě má přes 15 milionů prodaných singlů, 7 milionů prodaných kopií alb, přes 3,6 miliardy streamů, BRIT Award a nominaci na Grammy nebo MTV Europe Award. V letošním roce kapela vydala spolu s Marshmelloem například hit Happier, který se po celém světě stal hitem číslo jedna.

Song najdete na albu Other People’s Heartache, pt. 4.

Hlasuj pro Seeb a Bastille v Evropa 2 Music Chart!

Články, které by tě mohly zajímat