Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: ANDY CERMAK – Inside Outside

3. července 2021 9:45
Novinka Evropy 2: ANDY CERMAK – Inside Outside

Hrajeme od soboty 3. července 2021.

Andy Čermák (aka Andy Cermak), frontman kapely Sunflower Caravan, pianista, zpěvák a skladatel filmové hudby, chystá na tento rok svou první sólovou desku s názvem Secret December.

Hudba na jeho debutu bude výrazně odlišná od té, co známe z jeho rockové domovské kapely. Repertoárově se kolekce nových písní blíží k současnému alternativnímu klavírnímu popu s nosnými melodiemi až filmového charakteru, a to s velkou dávkou melancholie.

První singl z připravovaného alba s názvem Summer Lonely Night vyšel letos v únoru a zaznamenal výrazný ohlas. Druhou ochutnávkou je skladba Inside Outside, která nedávno vyšla souběžně se zveřejněným videoklipem v režií Ondřeje Urbance. Zajímavě vizuálně ztvárněný videoklip tak skvěle podporuje atmosféru samotné písně. Anglicky zpívaný text vypráví o tom, co můžeme na lidech vnímat zevnitř a co zvenčí a jestli dokážeme tyto dva světy rozeznat. V refrénu se pak objevuje prvek naděje a pospolitosti, a víra, že s nejistotou a obavami, které často cítíme, nám může pomoci třeba i ona zmíněná melancholická hudba.

Už delší dobu jsem měl v plánu natočit sólovou desku. Běžně skládám hudbu pro svou rock’n’rollovou kapelu, do filmů a TV reklam a také pro různé interprety, včetně písní pro děti. Zároveň ale píši často popové klavírní písně s více osobními texty, které zatím neměly jiné využití. Skladeb už se ale nakupilo tolik, že jsem na sólovce začal pracovat intenzivněji. Také v tom pomohla ta jinak hrozná pandemie, kdy bylo více času na přemýšlení a na tvorbu“, vysvětluje Andy okolnosti realizace a vzniku debutového alba.

Plánovaná deska Secret December by měla vyjít na podzim tohoto roku a bude obsahovat deset písní, na kterých se objeví i několik zajímavých hostů. O mix desky se stará úspěšný berlínský producent Niko Stoessl.

Zdroj: Supraphon, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat