Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: ANIKA IRIS – If You Only Knew

25. května 2024 15:45
Novinka Evropy 2: ANIKA IRIS – If You Only Knew

V playlistu Evropy 2 od soboty 25. května 2024.

Mladá, 17letá zpěvačka Anika Iris přichází po skladbě Alive se svým 6. singlem, je autorkou hudby i textů.

Emotivní novinka s názvem If You Only Knew se nese v mírném tempu, silně podpořená klavírní linkou v úpravě hudební skladatelky Ľubicy Čekovské.

V písni cítíme bolest ze ztraceného přátelství a touhu vrátit se k tomu, co kdysi bylo. Je to připomínka toho, jak se lidé mění a jak někdy můžeme v důsledku těchto změn ztratit sami sebe. Musíme se smířit s tím, že ne vždy se věci vrátí do starých kolejí a ne vždy jsme na vině my, kdo dokáže situaci napravit nebo změnit,“ popisuje píseň stručně Anika.

Text písně si pohrává s tématem nečekaných zvratů osudu, které v tomto období zažila, ale právě díky nim její osobnost nejvíce rozkvetla. Producentem písně je stále více vyhledávaný Tom Löbb (spolupracuje s Ewou Farnou nebo Adonxsem) a na finální aranži se podílel i Martin Zaujec. Hudební základ a hlavní vokální linka byly nahrány v Beyond Music Studiu v Nitře, vokály nahrála zpěvačka ve svém vlastním studiu.

Už po prvním záběru, který mi Tom poslal, jsem byla velmi spokojená a byla jsem šťastná, jak zachytil emoce písně… Píseň jsme pak ještě několik měsíců vyšperkovali, most zabral nejvíce před posledním refrénem, ve kterém jsem zpívala asi 10 různých vokálních melodií a bylo těžké se rozhodnout, kterým hlasům dát přednost,“ usmívá se zpěvačka.

O mastering písně se postaral Samuel Pospíšil. Klip se natáčel v exteriérech zámečku a parku v Malinové na Slovensku.

If You Only Knew je jedním z těch případů, kdy mě hudba zachránila před utápěním se ve vlastních myšlenkách a pomohla mi vyjádřit vše, co cítím a prožívám. Nesmírně mi přirostla k srdci a věřím, že se najdou lidé, kteří něco podobného zažili nebo zažívají,“ dodává Anika.

Novinka je samozřejmě také součástí nového koncertního programu. Zpěvačka spolu se svou kapelou, kterou tvoří bubeník Patrik Horňáček, baskytarista Miroslav Tallo a klávesista Matej Rožár, odehraje mnoho koncertů a vystoupení, mimo jiné na festivalu Vénégy Fesztivál Nagymaros v Maďarsku.

Zdroj: Richard Gužák, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat