Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: BIFFY CLYRO – Re-Arrange

2. února 2017 17:30
Novinka Evropy 2: BIFFY CLYRO – Re-Arrange

Hrajeme od soboty 28. ledna 2017.

Skupina Biffy Clyro vsadila při výběru dalšího singlu na pomalou baladu. Na konci roku 2016 zveřejnila video k písničce Re-Arrange.

Největší silou Biffy Clyro jsou koncerty. Mnohokrát za ně byli oceněni v různých anketách. Jsou hlučné, nespoutané a euforické. Jak se do toho tahle skotská trojice dokáže opřít, jsme několikrát pocítili i na vlastní kůži. Naposled loni v červnu v Lucerně u příležitosti vydání novinky Ellipsis.

Doménou skotských rockerů jsou řízné vypalovačky, tentokrát však uspěli s pomalou skladbou. Re-Arrange rychle nabírá přehrání na Spotify, na populární streamovací službě si píseň pustí takřka 100 tisíc posluchačů denně, přičemž skupina atakuje 2milionovou hranici posluchačů měsíčně.

Re-Arrange je osobní zpovědí zpěváka Simona Neila. Jejím prostřednictvím děkuje své ženě Francesce, která ho provedla těžkým obdobím mezi posledními dvěma deskami. „Nemohlo to snad ani být horší,“ vzpomíná zpěvák. Během krátké chvíle ho navždy opustilo hned několik blízkých. „Na leukémii zemřel náš první tour manager, odešel i autor obalů našich desek Storm a má babička. Na Štědrý den nakonec skonal náš kamarád…“ Navíc měl zdravotní a psychické problémy, chvilku to dokonce vypadalo, že se nedokáže vrátit na koncertní pódia. Že si přitom s manželkou museli prožít svoje, není pochyb.

Články, které by tě mohly zajímat