Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: BILLIE EILISH – Bad Guy

19. května 2019 16:45
Novinka Evropy 2: BILLIE EILISH – Bad Guy

Hrajeme od soboty 18. května 2019.

Jedna z aktuálně nejúspěšnějších interpretek na poli hudby Billie Eilish vydává singl Bad Guy, který pochází z jejího nejnovějšího debutového alba When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, které vyšlo 29. března 2019. K singlu Bad Guy byl Davem Meyersem, který stojí například za klipem Kendricka Lamara Humble, natočen i videoklip.

Výše zmíněná deska mimo jiné obsahuje hity Bury A Friend, You Should See Me In A Crown a Wish You Were Gay. Na albu s Billie spolupracoval výhradně její bratr – producent a multiinstrumentalista Finneas O’Connell„Dostala jsem mnoho zajímavých nabídek, ale všechny jsem odmítla. Album by neznělo tak, jak bych chtěla, kdyby ho se mnou tvořil kdokoliv jiný, než můj bratr. Chtěli jsme ho udělat po svém,“ objasňuje nahrávání Billie. Základy veškerých skladeb tak byly vytvořeny ve Finneasově pokoji, který sousedí s tím Billieiným, v němž jeho sestra ze snů čerpala inspiraci pro celé album. „Nikdo neví, co jsou sny. Nikdo na to nedokáže uspokojivě odpovědět. Sny jsou velkou součástí mého života a všechny jsou součástí mojí hudby,“ přibližuje Billie.

Billie Eilish, kterou prestižní časopisy popisují jako interpretku noir-popu, terror-popu generace Z nebo jako kolektivně vztyčený prostředníček konstrukci teen-popového sex appealu, už není jen formujícím se novým fenoménem. Přední popovou linii Billie definitivně dobyla EP Don’t Smile At Me (2015), které se v tabulce Billboard 200 drželo nepřetržitě 18 měsíců. Od té doby získala několikanásobné zlaté i platinové certifikace, její talent opěvují časopisy jako VogueNew York Times nebo Rolling Stone a vystupovala v prestižních talk show i na největších festivalech světa, jako je Lollapalooza nebo Coachella. I přes prudce stoupající slávu si Billie zachovává pro sebe tolik typickou upřímnost a až bizarní originálnost v neotřepaném slova smyslu.

Články, které by tě mohly zajímat