Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: CALIN – Santé

19. listopadu 2022 15:45
Novinka Evropy 2: CALIN – Santé

Hrajeme od soboty 19. listopadu 2022.

Jeho hvězda intenzivně září na českém hudebním nebi. Rapová subkultura už ho zná několik let, ale svět mainstreamové hudby ho objevil vlastně až letos.

Calin je největší hvězdou nového česko-slovenského rapu. Jeho kariéra doslova explodovala letos v březnu s vydáním druhého alba Popstar a jméno Calin je dnes synonymem hudebního úspěchu. Skladba Hannah Montana se drží na vrcholu oficiálního singlového žebříčku u nás už přes 30 týdnů, deska Popstar kralovala naší albové hitparádě neuvěřitelných 16. týdnů, což je tuzemský novodobý rekord. Calin je zároveň historicky nejúspěšnějším českým interpretem na Slovensku, co do počtu týdnů strávených na prvním místě přehledu nejprodávanějších alb.

Kariéru zpěvák s moldavskými kořeny odstartoval před několika lety jako člen dnes velmi vlivného brněnského labelu Mike Roft, kde vydávají také Stein27 nebo Kojo. Jeho singly DopisParadise nebo Perfect Week silně zarezonovaly mezi nejmladší generací posluchačů, ve které si Calin postupně vybudoval zástup obdivovatelů. V září 2019, kdy s kolegou  z labelu Steinem27 zveřejnil singl Růže, Calinovo jméno poprvé zaregistrovala i širší veřejnost. Popularitu skladby, která rychle nabrala miliony přehrání na Spotify i YouTube, nemohli přehlédnout ani pořadatelé výročních hudebních Cen Anděl. Zpěváka pozvali, aby se podílel na slavnostním ceremoniálu covidovou pandemií poznamenaného ročníku 2020. Calin se tam objevil po boku zpěvačky Lenny a dalších hvězd naší popové scény. A právě tehdy se z rapové star začala rodit sebevědomá popstar.

Calin má kořeny v hip-hopové komunitě a čerpá z rapové i moderní r’n’b hudby. Jedinečným způsobem si podmanil sociální sítě a skvěle dokáže využívat jejich sílu, takže řada jeho písní trenduje ještě dřív, než vyjde. Aktuální singl Santé je jednou z nich…

Zdroj: Warner Music, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat