Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: COLDPLAY feat. BTS – My Universe

10. října 2021 15:45
Novinka Evropy 2: COLDPLAY feat. BTS – My Universe

Hrajeme od soboty 9. října 2021.

Skupina Coldplay zveřejnila společný singl s korejskými BTS. Skladba My Universe je poslední předzvěstí alba Music Of The Spheres, které vyjde už v pátek 15. října 2021.

Hudební svazek pop-rockových titánů s k-pop senzací pro teenage publikum patří k nejpřekvapivějším spojením. Poté, co obě skupiny před čtyřmi týdny spolupráci potvrdily, stal se ze skladby My Universe jeden z nejočekávanějších duetů historie. Snad všechny digitální platformy zaznamenaly rekordní zájem o předobjednávky, statisíce uživatelů si nahrávku dlouho před vydáním uložily do svých knihoven. Nápad natočit společnou píseň údajně vznikl poté, co se Chris Martin a BTS potkali v jedné z epizod YouTube Originals série Released. Stejně jako první singl Higher Power, z něhož se stal tuzemský rádiový hit léta 2021, novinku zvukově vycizeloval švédský producent Max Martin. Autorsky se na ní podílely obě skupiny, zpívaná je anglicky i korejsky.

Skalní fanoušky Coldplay a BTS jistě potěší i dokument Inside My Universe, který je detailnějším vhledem a mapuje vzájemnou spolupráci. Zveřejněn byl před několika dny stejně jako akustická verze písně, remix Supernova7 nebo oficiální videoklip. Zda jde o jedinou podobnou kolaboraci, která se na deváté studiovce Coldplay objeví, zatím není zřejmé.

Zdroj: Warner Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat