Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: CZECH IT – Mills

28. září 2019 9:45
Novinka Evropy 2: CZECH IT – Mills

Hrajeme od soboty 28. září 2019.

Kapela Czech It představuje poslední vlaštovku z chystaného alba #Tothestars, píseň Mills.

První riff Mills vznikal ještě na základní škole. „Melodii jsem už tenkrát důkladně piloval, ale přišlo mi, že tomu ještě něco chybí, tak jsem ji nechal takzvaně uzrát,“ dodává autor hudby i textu, Daniel Marczell. Boží mlýny, hlavní motiv písně, koresponduje s dnešní situací ohledně dění v naší republice, ale i ve světě. „Naším úmyslem není moralizovat společnost, ale bereme Mills jako určité poslání, věc k zamyšlení, a věříme, že každý si z ní odnese něco i do svého života,“ vysvětluje pianistka Lucie Marczellová.

Skupina mladých muzikantů od vzniku (2011) ušla pořádný kus cesty. Czech It nyní hrají ve složení Daniel Marczell (zpěv, baskytara), Miloš Filip (bicí), Lucie Marczellová (zpěv, piano), Rút Bělohlávková (housle, zpěv), Dominik Krykorka (kytara) a Tomáš Mudra (akustická kytara, zpěv). Během let 2018/2019 nasadila Evropa 2 do rotace hity Unexpected a Letters. Oba výše zmíněné singly se dlouho držely na předních příčkách prestižní hitparády Evropy 2 Music Chart, Letters dokonce 6 týdnů po sobě na prvním místě! Ani letní sezónu se Czech It rozhodně nenudili. Zavítali například na festivalech Okoř se šťávou, SázavaFest, Brod 1995, Kulturní léto Kolín, festivalu Přeštěnice a mnoho dalších festivalů. Vyvrcholením roku 2019 bude zajisté křest očekávané desky #Tothestars, který se uskuteční v sobotu 23. listopadu 2019 v domovském Týnci nad Sázavou.

Zároveň s písní Mills vydají Czech It o víkendu i videoklip. Klip se odehrává v noci a v neurčitém, lehce tajemném prostředí. Hlavními protagonisty byli všichni členové kapely. „Cílem bylo přenést na diváka emoce písně v podobě nám nejbližší – hraním.“ Nelehké podmínky (zima, vlhko, složitější terén) sice komplikovaly průběh natáčení, ale celá kapela, včetně štábu pod taktovkou režiséra a kameramana Ondřeje Kymly, ze sebe i přesto vydala maximum. „Jsme moc zvědaví, jak bude veřejnost reagovat nejen na klip, ale celkově na píseň Mills,“ těší se Daniel Marczell.

Články, které by tě mohly zajímat