Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: DAVID KOLLER – Pouta

17. ledna 2021 9:45
Novinka Evropy 2: DAVID KOLLER – Pouta

Hrajeme od soboty 16. ledna 2021.

Novinka by se bez nadsázky mohla jmenovat Ukradená. Z vykradeného studia kytaristy Michala Pelanta zmizel, kromě hudebních nástrojů a elektroniky, také harddisk, na kterém byla uložena jediná, v tu dobu existující, původní verze rozdělané písně. Ta ale nakonec vznikla a dostala název Pouta.

Pouta tematicky a vlastně ani hudebně nenavazují na předchozí dvě skladby Davida Kollera My se Vám ozveme a Planeta bez paměti. Hudbě vévodí dynamika a text pojednává o jakési katarzi ve vztahu, do které se jeho aktéři ponoří paradoxně teprve v momentě, kdy se od sebe dokážou odpoutat, teprve když vyvětrají odér věčných křivd a rozbijí nekonečný kruh výčitek.

Hudbu složili Michal Pelant a David Koller. Autory textu jsou básník Jáchym Topol a Barbora Hanková. „Pouta jsou v řadě třetí nový podzimní singl a zároveň patří do projektu QR, našeho on-line alba. Nevím, kolik písní celkem vydáme, ale do konce roku plánujeme vydat EP a to znamená, že bychom rádi dokončili ještě čtvrtou píseň,“ říká David Koller. „O čem jsou Pouta? Každý se někdy v životě s někým rozešel a spousta lidí nakonec cítila úlevu. Když člověk odejde a racionálně ví, že to je pro oba lepší, po čase se uklidní i emoce a oběma je nakonec lépe než v toxickém vztahu,“ dodává.

Zdroj: Kateřina Králová

Články, které by tě mohly zajímat