Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: DEAF HEART – Red

28. února 2021 15:45
Novinka Evropy 2: DEAF HEART – Red

Hrajeme od soboty 27. února 2021.

Skupina Deaf Heart vydala na konci loňského roku své první album Soft Heart Attack a fanouškům nadělila exkluzivní křest ve virtuální realitě pomocí nejnovější VR technologie 360°. Nyní vypouští radio edit singlu Red, k němuž natočila také videoklip, který vyjde 7. března 2021.

Kapela album přirovnává k soundtracku k láskám, randění, rozchodům i roku 2020. Red není výjimkou a je jednou z písní o vyznání lásky a odevzdanosti. „Red jsem původně napsal pro jednu zrzku, s kterou jsem před rokem chodil. Dneska už spolu nejsme. Takže lovesong jako blázen,“ komentuje zpěvák Thomas Lichtag. Videoklip je pojatý artově a bude mít 80/90s vibe. Natáčel se na analogovou kameru Super 8. „Tím, že se točilo do filmu, nebylo moc pokusů cokoliv měnit. Takže spousta záběrů bude prostě one take. Tak to ale máme rádi. Více ke klipu prozrazovat zatím nebudeme, ale strašně se těšíme, až ho všichni uvidíte,“ láká už teď kytarista Michael Vácha.

Debut nabízí celkem 10 skladeb, na kterých kapela pracovala celý loňský rok. Zároveň stojí za většinou hudební produkce. „Desku jsme nazvali romanticky Soft Heart Attack a je autentickým mixem starého dobrého rock’n‘rollu, punk-rocku, 80s synťáků a krádeží z popu a rapu. Prakticky všechno na ní je DIY a vznikalo z vlastních zdrojů. Songy jsme si napsali v obejváku, většinu nahrávání a produkce jsme zvládli sami, totéž mix a mastering,“ popisuje  Michael. „Tahle deska nám zničila život, tak doufáme, že zničí všechny, kdo si ji pustí a pro změnu nastartuje naši bohatou kariéru,“ dodává Thomas.

Zdroj: Facebook

Články, které by tě mohly zajímat