Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: DEPECHE MODE – Wagging Tongue

13. července 2023 15:45
Novinka Evropy 2: DEPECHE MODE – Wagging Tongue

Hrajeme od soboty 1. července 2023.

Depeche Mode představují nádherný a silně provokativní videoklip k písni Wagging Tongue. Jedná se o druhou vizuální interpretaci skladby z široce uznávaného 15. studiového alba skupiny Memento Mori.

Videoklip, který režírovala společnost The Sacred Egg pod tvůrčím vedením dlouholetého spolupracovníka Depeche Mode Antona Corbijna, se odehrává ve filmovém prostředí, kde přísná pravidla, jimiž se řídí lidská komunikace, jsou skutečně surrealistická. Klip vypráví příběh mladého páru z malé vesnice, který se společně se svými sousedy účastní konfrontačního rituálu. Akce přitahuje účastníky ze všech společenských vrstev: právníky, podnikatele, kněze, policisty, a dokonce i samotné členy kapely Martina Gorea a Davea Gahana.

Skladba Wagging Tongue je vrcholem světového turné Memento Mori World Tour. Turné odstartovalo speciální sérií vystoupení v severoamerických arénách. V neděli 30. července  2023 vystoupí Depeche Mode v pražských Letňanech. Kapela již prodala přes 2 miliony vstupenek. Vzhledem k obrovskému zájmu bylo přidáno poměrně dost nových zastávek, včetně podzimního návratu do Severní Ameriky. Memento Mori World Tour má potenciál stát se jedním z největších turné vůbec. Do Prahy se vrátí kapela znovu a dá si tzv. „dvoják“ – ve čtvrtek 22. února 2024 a v sobotu 24. února 2024.

Zdroj: Sony Music, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat