Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: JAMES HARRIES – Superstition

25. května 2019 9:45
Novinka Evropy 2: JAMES HARRIES – Superstition

Hrajeme od soboty 25. května 2019.

Nový singl britského zpěváka Jamese Harriese Superstition předznamenává příchod nové stejnojmenné desky i nového zvuku. Po úspěšném evropském turné a akustické nahrávce Recorded Live In Bratislava přichází zpěvák s výrazně bohatším zvukem a jasnou produkcí.

První jiskra písně se rozsvítila, když mi jeden známý po nějaké akci nabídl, že mě sveze domů. V hezkém firemním autě měl na palubní desce obrázek sv. Kryštofa a na zpětném zrcátku buddhistický růženec. Zápěstí mu obepínal červený kabalistický náramek a on nadšeně mluvil o nějakém ‚guruovi‘, kterého sleduje a který mu změní život. Měl děti a rodinu, skvělou práci, byl aktivní na sociálních sítích a sdílel obrázky s jídlem, partou, sportem i mantrami… Byl úspěšný, ale zdálo se mi, že se sebou samým příliš spokojený není. Nekonečně cosi hledal, aby dosáhl ‚štěstí‘. Kdyby se zastavil a podíval se na to, co všechno má, možná by zjistil, že to je právě to štěstí,“ vysvětluje pozadí vzniku singlu autor.

Britský písničkář James Harries se v České republice těší značné oblibě. Se svými singly boduje v rádiových hitparádách. Poslední singl Lights uspěl i mimo rádia v sympatické reklamní kampani, a píseň Salvation se držela dva měsíce v Top 5 v rádiových hitparádách. Album Until The Sky Bends Down si získalo skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však zpěvák naklonil i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon. Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světovými médii je často přirovnáván ke jménům jako Jeff Buckley nebo Damien Rice. Kromě koncertování se Harries věnuje komponování filmové hudby (např. Lidice, Bobuleamerický snímek Feťáci z New Yorku, polský Plan B a další). Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s úvodní písní Blue Shadows.

Na novém singlu spolupracoval James Harriesčeským producentem a skladatelem Vilamem Bérešem, a to i autorsky. Kytarové party nahrál americký producent a kytarista Steve Walsh a basu Matěj Belko, známý ze spolupráce s Klárou Vytiskovu nebo s Davidem Kollerem. Výjimečnou podobu coveru singlu vytvořil grafik Stefan Osciatka a autorem animovaného videa, které z něj vychází, je designér Pavel Kahotski.

Píseň Superstition je předzvěstí alba, které James pro fanoušky připravuje na příští rok. Ještě před vydáním alba plánuje zpěvák podzimní turné po Německu, Velké Británii a Belgii, s jednou zastávkou v Paříži. Po vydání nového alba bude následovat české a slovenské turné a letní festivaly.

www.facebook.com/jamesharriesmusic

Články, které by tě mohly zajímat