Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: JAYMES YOUNG – Infinity (Pretty Young Remix)

3. dubna 2022 9:45
Novinka Evropy 2: JAYMES YOUNG – Infinity (Pretty Young Remix)

Hrajeme od soboty 2. dubna 2022.

Zpěvák Jaymes Young pochází ze Seattlu, v jeho tvorbě byste ale rockovou rebélii nebo otisk nevlídné atmosféry deštivého amerického severozápadu hledali marně. Naopak. Jeho nahrávky prostupuje klid a hudba oscilující mezi indie-popem a intimní elektronikou. jeho hudba je ideálním partnerem k prodlouženým letním večerům a příležitostnému chillování.

Jaymes Young podepsal v roce 2013 smlouvu s vydavatelstvím Atlantic, kde debutoval EP deskou Dark Star. Absolvoval turné s trip-hopovými London Grammar a písničkářem Vance Joyem, jako host se objevil spolu s Birdy ve skladbě I’ll Keep Loving You na desce Listen producenta Davida Guetty. Spolupracoval rovněž s tajemným elektronickým projektem Zhu. Jeho hudební názor ovlivnili kapely jako Radiohead, Coldplay nebo Death Cab For Cutie.

Na albovém debutu Feel Something nabídl talentovaný hudebník intimní písičkářství, sofistikovanou produkci i chytlavé melodie. Jeho singly InfinityI’ll Be Good a We Won’t se staly senzací Spotify, když oslovily příznivce jemné folk-troniky nebo například posluchače kapely Oh Wonder. S nimi měl ostatně vyrazit na podzim roku 2017 i na evropské turné a zastavit se v Praze, ale koncert byl zrušen kvůli psychickým problémům protagonisty.

Singl Infinity z roku 2017 jsme mohli zaregistrovat na vrcholu popularity, a to díky sociální síti TikTok. Zájem o skladbu amerického zpěváka se rychle dostavil i ve streamovacích službách a například v Čechách patří k nejžádanějším. Jen na SpotifyInfinity už více než 2 miliony přehrání, což z ní činí jeden z největších hitů roku 2021 u nás. Není divu, že se k nahrávce Jaymes Young vrátil a ve spolupráci se švédským producentem, který si říká Pretty Young, připravil nový remix.

Zdroj: Warner Music, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat