Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: JORDAN HAJ feat. EMMA SMETANA – By Now

13. listopadu 2021 15:45
Novinka Evropy 2: JORDAN HAJ feat. EMMA SMETANA – By Now

Hrajeme od soboty 13. listopadu 2021.

Jejich společné hity No Fire nebo Lost And Found bodovaly v rádiích i u hudebních kritiků, teď ale Jordan Haj a Emma Smetana vydávají novy duet By Now s ambici všechny dosavadní úspěchy překonat. „Chceme příští rok vyjet na evropské turné a i doma chceme oslovit širší auditorium. Jde to i ruku v ruce s tím, ze se pop v Česku už nějakou dobu posouvá směrem, ze kterého máme velkou radost,” vysvětluje Jordan Haj, kam teď budou směřovat společné kroky jednoho z nejvýraznějších párů na české – nejen hudební – scéně.

Hudbu i text By Now napsal Jordan Haj během jedné jediné zářijové noci v kuchyni doma v Praze. Prvotní nápad ale přišel už během zimního pobytu na Bali. „Všiml jsem si tam obrovské koncentrace nomádů, lidí, kteří od něčeho utekli a na tomhle ostrově na druhém konci planety hledají nový život, nove lásky, sami sebe. Tak jsem to sepsal do podoby dopisu holce, co od všeho odjela a její bývalá láska se jí ptá, jestli už konečně našla to, co hledala.”

Aranží songu se s pomocí producenta Jiřího Buriana ujala přímo Emma Smetana. “Strašně mě to baví. Miluju vrstveni gospelových back-vokálů, smyčců a synťáků, miluju ten proces hledání optimálního zvuku, vlastně je to pro mě ta nejadrenalinovější část hudební tvorby. A tuhle písničku jsme pojali zase úplně jinak, než ty předchozí. Nemůžu se dočkat prvních reakci posluchačů.”

Jen pár dní po nasazeni singlu do éteru se fanoušci můžou těšit na velkolepý videoklip. „Poprvé v životě jsem se na place doopravdy dojala. Zahlédla jsem kompozici záběru a uvědomila si, že se mi právě plní tajný dětský sen. Milovníci princezen a Disney pohádek mi porozumí. A myslím, že radost budou mít i fanoušci francouzské nové vlny, Čaroděje ze země Oz, Titanicu nebo Wese Andersona. Těch odkazů na naše srdcové záležitosti je tam hodně”. Videoklip se v natáčel v legendárním Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. „Už poněkolikáté jsme za kameru postavili jeden z největších talentů naší generace, Marka Jarkovského. O tom ještě všichni hodně uslyšíme,” říká Emma.

Na vydáni singlu By Now navazuje série koncertů v Praze, Brně a Českých Budějovicích. A taky jedno předvánoční překvapení…

Singl vyjde na stejnojmenném albu By Now.

Zdroj: Bára Oudesová, YouTube, Marek Jarkovský

Články, které by tě mohly zajímat