Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: KARIN ANN – For A Moment

13. května 2023 15:45
Novinka Evropy 2: KARIN ANN – For A Moment

Hrajeme od soboty 13. května 2023.

Slovensko–česká zpěvačka Karin Ann přišla nedávno s novým singlem For A Moment. Skladba s chytlavým atmosférickým zvukem zaujme i sociálně uvědomělým tématem. 20letá zpěvačka, která vloni vystoupila jako předskokanka kapel Imagine Dragons My Chemical Romance a zahrála si také na vyprodaných koncertech britského zpěváka Yungbluda nebo americké hvězdy LP, přiznává, že píseň napsala poté, co si připomněla citát „Co Tě nezabije, to Tě posílí“. A uvědomila si, že na něj má jiný názor, než většina lidí. Singl doprovází video, které se natáčelo v Malibu.

I když to, čím procházíte, Vás dělá tím, kým jste, ne vždy Vás to posílí. Někdy Vám to způsobí trauma nebo problémy, kterými pak musíte projít, a které mohou ovlivnit Váš život. A lidé očekávají, že z toho pak nebudete smutní nebo naštvaní,“ uvažuje Karin Ann a přiznává, že psaní písně pro ni byla i forma terapie. „Je to o přijetí špatných věcí, kterými jste si prošli, je to o přijetí toho, že léčení vyžaduje čas, a že je v pořádku necítit se dobře. Jde o to přijmout vše, co se stalo, a podniknout vědomé kroky k uzdravení,“ dodává zpěvačka, která se podobně dívá i na slovní spojení „čas léčí“. „Podle něj byste měli zapomenout na to, jak špatné byly věci, kterými jste prošli. Ani to Vás však magicky neuzdraví, pokud neuděláte vědomé kroky k uzdravení,“ uvažuje.

Hudebního mixu se ujal Mitch McCarthy, který stojí za soundem největšího hitu Olivie Rodrigo Drivers License. Kromě hudby se Karin Ann dlouhodobě angažuje i jako zastánce LGBTQ+ a práv menšin. Za svou práci získala řadu ocenění, včetně nejlepšího videoklipu na Mnichovských hudebních cenách a objevu roku na udílení cen Žebřík v České republice. V srpnu 2021 se zapsala do historie jako první slovenský umělec, který byl uveden na billboardu na Times Square v rámci Spotify’s Equal Music Program.

Zdroj: BrainZone, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat