Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: LAKE MALAWI – Stuck In The 80’s

17. listopadu 2019 9:45
Novinka Evropy 2: LAKE MALAWI – Stuck In The 80’s

Hrajeme od soboty 16. listopadu 2019.

Tříčlenná indie-popová kapela Lake Malawi, kterou založil zpěvák Albert Černý, dobývá české a zahraniční kluby již od roku 2013. V letošním roce se však kapele ve složení Albert Černý (zpěv a kytara), Jeroným Šubrt (basa a klávesy) a Antonín Hrabal (bicí) podařil neskutečný úspěch. Se singlem Friend Of A Friend se umístili na 11. místě v celosvětově nejsledovanější hudební soutěži Eurovision Song Contest. Tento úspěch otevřel kapele nejen vícero dveří do zahraničí, ale také možnost konečně uskutečnit koncert na domácí půdě, který byl vždy jejich cílem a snem. Svůj doposud největší samostatný koncert odehrají Lake Malawi v pátek 6. listopadu 2020 v nové pražské hale O2 universum.

„Věříme, že v tomhle jsme nejsilnější. Hrát před několikatisícovým publikem a na velké stagi. Takový koncert byl vždy naším cílem. Ta energie je ve velké hale úplně jiná,“ shrnuje Albert Černý své zkušenosti nejen z Eurovize, ale i z předskakování zahraničním interpretům The Kooks, Thirty Seconds To Mars nebo zpěvákovi Mikovi.

Kromě samotného koncertu chystá kapela na příští rok i vydání několika singlů. Právě teď vychází první z nich – Stuck In The 80‘s, který žánrově navazuje na hit Friend Of A Friend a definuje tak novou etapu kapely, nový zvuk a pozitivní energii. Britský deník Independent označil Lake Malawi jako „barevný pop, který jako by vypadl z osmdesátek“ a doplnil, že „Lake Malawi jsou nezkrotní a jejich synth-popový zvuk je nakažlivý.“ Světoznámý americký popový magazín Billboard pak označil jejich hit Friend Of A Friend jako skladbu, která vám neskutečně vleze pod kůži už na první poslech. Lake Malawi se tak po velké sérii vystoupení v zahraničí vrací na domácí půdu s jejich dosud největším koncertem a novými hity.

Články, které by tě mohly zajímat