Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: LENNY – Home

13. listopadu 2018 18:45
Novinka Evropy 2: LENNY – Home

Hrajeme od soboty 10. listopadu 2018.

Singl a videoklip Home je již druhou ochutnávkou z připravované druhé řadové desky, kterou Lenny chystá ve spolupráci s německou pobočkou Universal Music. Několik novinek a osvědčené hity zazpívá živě i na blížícím se turné, se kterým na přelomu listopadu a prosince zavítá do největších českých měst.

Podmanivá skladba ve středním tempu nezapře zpěvaččin klasický osobitý rukopis, ovšem podobně jako u minulého singlu Enemy jsou v ní patrné vlivy elektronické hudby. V refrénu zpívá Lenny o tom, že když nás zrovna náš blízký potřebuje, zůstáváme u něj s podanou pomocnou rukou.

Píseň Home vznikala v Berlíně jako jakýsi experiment spolu s dalšími dvěma muzikanty. Ačkoliv jsme prapůvodní verzi složili spolu, finální podobu jsem si přesto musela vysedět u piana. Potvrdila jsem si tím teorii, že věci, o kterých chci psát, za mě stejně neřekne nikdo jiný. Hudba už mě zavedla na různá místa po celém světě, ale vždycky se nejraději vracím domů. Můžu cestovat kamkoliv, ale nikdy to nepřeruší vazby s mojí rodinou a přáteli. Mám je v srdci, a tudíž jsou všude se mnou,“ říká Lenny.

S námětem videoklipu přišel režisér Ruy Okamura, který už má za sebou například práci na vřele přijatém videu V Tobě pro Adama Mišíka. Hlavní hrdina příběhového snímku se v něm dostává do situace, kdy je pomoc jeho bližnímu nezbytná. Paradoxem přitom je, že sám pracuje ve stěhovací četě a pomáhá tak lidem utvářet teplo jejich nových domovů. Právě nápad, že se Lenny ve svém videoklipu tentokrát vůbec neobjeví, ji zaujal.

Song vychází na albu Weird & Wonderful.

Články, které by tě mohly zajímat