Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: LENNY – Lithium

23. ledna 2022 9:45
Novinka Evropy 2: LENNY – Lithium

Hrajeme od soboty 22. ledna 2022.

Na tuto spolupráci jsme čekali dlouho! Legendární producent, rapper a multiinstrumentalista Mike Shinoda, kterého můžete znát především z jeho působení v americké rockové kapele Linkin Park, spojil síly s českou zpěvačkou Lenny, aby vznikl jemný a chytlavý singl s netradičním beatem s názvem Lithium. „Myslím, že budu mluvit za celou kapelu, když řeknu, že setkání s Mikem bylo jedno z nejpříjemnějších shledání s významnou zahraniční hudební hvězdou,“ říká Lenny. Track, který vznikl původně už v roce 2017, se konečně dočkal svého uvedení, a to i s videoklipem z Kanárských ostrovů.

Základy produkce vytvořil Ondra Fiedler a pak písnička dlouho čekala v šuplíku na svůj čas zazářit. Ten přišel až téměř o tři roky později, když si ji vybral Mike Shinoda z mnoha dalších demonahrávek, které ode mě dostal,“ přibližuje vývoj písně Lenny. Produkce singlu sice probíhala na dálku, Lenny se ale se Shinodou potkala už v březnu 2018, když mu s kapelou předskakovala při jeho pražské zastávce Post Traumatic Tour. Už tehdy se začaly formovat počátky této spolupráce. „Oslovil mě s nápadem, jestli bych mohla hostovat přímo s ním na pódiu v písničce Make It Up As I Go. Po koncertě jsem měla možnost s ním konverzovat a Mike se hodně vyptával na moji tvorbu, protože celé naše vystoupení tehdy zhlédnul z boku pódia,“ vzpomíná s úsměvem 28letá zpěvačka. „Dal mi na sebe spojení a domluvili jsme se, že mu zašlu nějaké písničky,“ dodává.

K baladě později vznikl i působivý videoklip z Kanárských ostrovů, ve kterém se dokonale snoubí atmosféra rozbouřeného moře a scénické pouště. O režii se tentokrát postaral Ondřej Kudyn. Grafický cover singlu navrhla sama Lenny.

Spolupráci se Shinodou, který proces produkce singlu Lithium streamoval živě na svém Twitchi, kde jej sledovalo několik tisíc fanoušků, si nemůže zpěvačka vynachválit. „Své projekty chci vždy dotáhnout k dokonalosti a nerada slevuji z nároků. Když Mike navrhnul, že by v písničce rád slyšel živé smyčce, svolala jsem smyčcový orchestr a nechala ho na vlastní náklady nahrát,“ přibližuje proces tvorby Lenny a dodává: „Potvrdila jsem si, že je Mike jedním z nás. Naprosto sympatický a pokorný člověk. V komunikaci s ním, ani jeho týmem, nebyl jediný problém. Myslím, že z písničky máme radost všichni“.

Singl vyjde na albu Heartbreak Culture.

Zdroj: Universal Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat