Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: MATEJ SMUTNÝ – Fairytale

18. dubna 2021 9:45
Novinka Evropy 2: MATEJ SMUTNÝ – Fairytale

Hrajeme od soboty 17. dubna 2021.

Zpěvák a hudebník Matej Smutný vydal před měsícem nový singl. Jmenuje se Fairytale a najdete ho na všech streamingových platformách včetně YouTube.

Matej Smutný na sebe výrazně upozornil na podzim loňského roku, kdy zveřejnil debutový singl Psycho Love. Písnička se na Spotify dostala až do amerických playlistů a vynesla Matejovi smlouvu s Warner Music. Na přelomu roku se objevila i v českých a slovenských rádiích a momentálně patří k nejúspěšnějším lokálním skladbám. Ideální okamžik vydat novinku a nabídnout ji posluchačům v digitálních službách!

Matej Smutný začínal jako bubeník, hře na bicí se věnuje od svých šesti let. Vystudoval také klasickou hudbu, kterou vyučuje na konzervatoři v Žilině. A v novince Fairytale se vyznává z pocitů, které mu přináší psaní popových písniček. „Popoví muzikanti a zpěváci se často setkávají s nepochopením,“ myslí si Matej. „Jazzoví nebo klasicky školení hudebníci jako já si obvykle myslí, že je jednoduché napsat obyčejnou písničku a dostat ji mezi lidi. Opak je ovšem pravdou.“ Zároveň se ve skladbě přiznává, jak složité je opustit místo za bicí soupravou a postavit se před mikrofon: „Je pochopitelně úplně jiné dívat se na kapelu přes rameno nebo zpoza bubnů. Přiznávám, že mi to někdy chybí, ale postupně si zvykám. A právě o tom je klip k Fairytale.“

Podobně jako debut Psycho Love se i novinka Fairytale nahrávala zčásti na Slovensku a zčásti na Maltě, kde má studio producent Rikki Lee Scicluna a kam se za Matejem vypravil i kanadský producent Jacob Critch. „V době koronavirové pandemie, kdy je cestování omezené a značně komplikované, nebylo snadné vše zorganizovat, nakonec jsme to ale zvládli. Nikdy v životě jsem však za letenku nezaplatil tolik peněz!“ směje se Matej. Investice se mu bezpochyby vyplatila. Zvukově je skladba vycizelovaná a má opět světové parametry. Jestli s ní Matej Smutný znovu uspěje i jinde než doma, ukáže čas. První fanoušky už za oceánem každopádně má!

Song vyjde na chystaném EP Van Stories.

Zdroj: Warner Music

Články, které by tě mohly zajímat