Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: MIRAI feat. BEN CRISTOVAO – Pojď ke mně blíž

23. listopadu 2019 15:45
Novinka Evropy 2: MIRAI feat. BEN CRISTOVAO – Pojď ke mně blíž

Hrajeme od soboty 23. listopadu 2019.

V pátek 15. listopadu 2019 začalo v Herálci turné skupiny Mirai, které vyvrcholí v úterý 3. prosince 2019 v pražském Foru Karlín, kde bude mít kapela svoji koncertní premiéru. Mirai si pro své fanoušky připravili hned dvě malá překvapení. Prvním je videoklip k písni Pojď ke mně blíž, která je součástí nejnovější úspěšné desky Arigatō. Druhým jsou termíny jarního turné, které naváže na vyprodanou podzimní sérii koncertů. Mirai svoji novou desku během března představí naživo v dalších devíti městech.

„Koncert v Herálci byl pro nás výjimečný také proto, že byl první a první koncerty tour bývají spontánnější a trochu improvizovanější. Vůbec poprvé v historii Mirai jsme připravili unikátní time kódem řízenou scénu, za kterou stojí Matyáš Vorda a Tomáš Karban, jedni z nejlepších stagedesignerů u nás. Je to opravdu audiovizuální zážitek a do detailu propracovaná show, která je do poslední vteřiny naprogramovaná. Pro nás je takové turné neuvěřitelným zážitkem. Sál byl zaplněný do posledního místa a lidi zpívali spolu s námi. Koncert trval téměř dvě hodiny a my si užili každou vteřinu. Je to nepopsatelná energie. Ostravo, Brno, Praho, těšíme se na Vás,“ zaznělo od Mirai.

Ještě před startem právě probíhajícího turné Mirai spolu s Benem Cristovo a partou kamarádů absolvovali výlet do Berlína, během kterého vznikl videoklip k singlu Pojď ke mně blíž. Je to vůbec první píseň kapely s featuringem jiného umělce.

„Celá spolupráce s Benem byla improvizovaná a spontánní. Ben nás napadl na feat. jako první, protože na první dobrou sedí k náladě songu. Potkali jsme se u Bena, kde mě dvakrát složil v brazislkém jiu jitsu a následně jsme šli na střechu, kde jsme během chvíle společně s Ondřejem Fiedlerem dopsali sloky,“ přibližuje spolupráci frontman kapely Mirai Navrátil. „Natáčení klipu bylo potom neméně spontánní. Domluvili jsme se, že pojedeme na dvoudenní výlet do Berlína, kde jsme vše zachytili tak, jak bylo. Nic se neinscenovalo.“

„S Miraiem jsme se nějakou dobu potkávali v rámci festivalů a sedli jsme si jak lidsky, tak hudebně. Spolupráce už byla jenom otázkou času a samotné natáčení byl vlastně jenom skvělý výlet se skvělými lidmi,“ doplňuje Ben Cristovao.

Jarní turné kapely začne v pátek 6. března 2020 ve Valašském Meziříčí a skončí v pátek 3. dubna 2020 ve Zlíně. „Těšíme se, protože není nad klubovou atmosféru,“ komentuje kapela turné, které bude vyjma letních festivalů v roce 2020 na delší dobu jejich posledními sólovými koncerty.

Mirai Tour 2020:

  • pátek 6. března 2020 – Valašské Meziříčí
  • sobota 7. března 2020 – České Budějovice
  • pátek 13. března 2020 – Pardubice
  • sobota 14. března 2020 – Jablonec nad Nisou
  • středa 18. března 2020 – Olomouc
  • sobota 21. března 2020 – Krnov
  • pátek 27. března 2020 – Plzeň
  • sobota 28. března 2020 – Karlovy Vary
  • pátek 3. dubna 2020 – Zlín

 

Články, které by tě mohly zajímat