Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: MIRAI – Nespíš

24. února 2024 15:45
Novinka Evropy 2: MIRAI – Nespíš

V playlistu Evropy 2 od soboty 24. února 2024.

Kapela Mirai se dalším singlem přibližuje k vydání nového alba. Nedávno vydanou písní Nespíš Mirai jasně potvrzují své nové hudební směřování. Po atypickém tracku Dopis, aktuálním hitu Summer Love a silvestrovském překvapení ve formě písně All Night Long s vizuálem z uplynulého Arena Tour čtveřice ze severní Moravy přichází s písní Nespíš. Režie videoklipu se chopil mladý tým Butterfly Kids, produkci singlu obstaral už tradičně Ondřej Fiedler alias Fiedlerski.

Na novém tracku jedna z nejúspěšnějších českých kapel současnosti pracovala hned v několika zemích. „Ten proces vzniku se vlastně odehrával na x místech. Začalo to v Holandsku, pak jsme na tom dělali s kapelou na chatě někde ve Velkých Karlovicích na kapelním soustředění a finálně teda Berlín. Jo a vlastně to pak míchal kluk, co má Grammy, v LA,“ vzpomíná frontman Mirai Navrátil. Song, na kterém se podílel songwriter Jan Vávra a jeden z nejžádanějších producentů současnosti Fiedlerski, napsal Mirai spontánně ve vesničce kousek od Eindhovenu. „Tematicky je to trošku vzpomínka na jeden románek z minulosti, který měl ne úplně jasnou linii svého konce, což tak někdy holt bývá,“ vysvětluje s úsměvem námět písně.

Klip k nejnovější ochutnávce z připravované a očekávané desky kapela spoluvytvářela s týmem Butterfly Kids, který má na svědomí vizuály například pro Bena Cristovao či Sofiana Medjmedje. „Nicolase z Butterfly Kids znám z koncertů a akcí už roky a dlouho jsem nevěděl, že točí klipy. Teď se to všechno spojilo a budeme spolu dělat rovnou dva,“ těší se Mirai Navrátil na budoucí spolupráci.

Milostná píseň s neotřelou produkcí fanouškům napoví, jakou bude mít podobu jejich čtvrtá studiovka, která spatří světlo světa už letos na jaře. Kompletní repertoár oblíbené kapely pak zazní v létě na Mirai Summer Festech. Kromě velkolepých koncertů ve čtrnácti městech napříč republikou se můžou příznivci kapely těšit na nabitý program po celý den, večerní show a vynikající jídlo a pití. Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík v první řadě slibují osobní kontakt s fanoušky a den plný zábavy.

Zdroj: Universal Music, YouTube, Kubo Krížo

Články, které by tě mohly zajímat