Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: OFENBACH feat. BENJAMIN INGROSSO – Paradise

24. října 2018 17:45
Novinka Evropy 2: OFENBACH feat. BENJAMIN INGROSSO – Paradise

Hrajeme od soboty 20. října 2018.

Dvojice Ofenbach nás prostřednictvím svého singlu zve do ráje. Novinka Paradise je již čtvrtým fantastickým singlem těchto Francouzů.

César a Dorian umně navazují na vlnu French Touch, která originálně osvěžila nejen evropskou taneční scénu na přelomu tisíciletí. Francouzské projekty jako Daft PunkCassiusStardust nebo Modjo hledaly inspiraci ve funku sedmdesátých a disco hudbě osmdesátých let, zhusta inspirační zdroje samplovaly a používaly přitom různé filtrované efekty a modulátory. A právě na filtrované house music a tek-funku Ofenbach vyrůstali. Zároveň ale poslouchali i rockové legendy Rolling StonesLed ZeppelinNeila Younga a post rockový revival The Strokes nebo Arctic Monkeys. To všechno se nyní odráží v jejich produkci.

Také v Paradise najdete, podobně jako v předchozích nahrávkách, atraktivní kombinaci rockových prvků a dance music, výrazný taneční groove i snadno zapamatovatelný melodický moment. Ofenbach už mají zkrátka svůj rukopis, kterému se těžko odolává! V písničce je tentokrát doprovází švédský zpěvák a skladatel Benjamin Ingrosso, jenž rodnou zemi letos reprezentoval v soutěži Eurovision Song Contest.

Články, které by tě mohly zajímat