Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: POETIKA – Mám pocit, že Tě ztrácím

23. prosince 2023 15:45
Novinka Evropy 2: POETIKA – Mám pocit, že Tě ztrácím

Hrajeme od soboty 23. prosince 2023.

Kapela Poetika přichází s melancholickou novinkou Mám pocit, že Tě ztrácím. Píseň, do které se vůbec poprvé podařilo zapojit i živý orchestr, vypráví o lidech, kteří se postupně vytrácí z našeho života. Na originálním videoklipu k další ochutnávce z připravovaného alba Půlnoc oblíbená čtveřice spolupracovala již tradičně s Ondřejem Kudynem a považuje ho za dosud nejnáročnější natáčení vůbec.

Ojedinělý koncept snímku vymyslel právě sám zpěvák a textař. „Přišel jsem za Ondrou Kudynem s námětem příběhu, který jde pozpátku, protože se mi líbil ten kontrast toho, že se z někoho zapomenutého stane Váš nejbližší,“ přibližuje okolnosti vzniku. Zrealizovat myšlenku bylo těžší, než si skupina myslela, a tak se z natáčení stala nejnáročnější spolupráce za celých 8 let. „Už jen ta domluva, kdy se bavíte o začátku, který je vlastně na konci, byla složitější,“ doplňuje rodák z Velkého Meziříčí.

Oproti prvnímu singlu z plánované desky je nejnovější počin skupiny poněkud melancholičtější. Podle Ondřeje Brejšky se ale nejedná o depresivní či strašidelnou záležitost. „Věčná změna je zkrátka součást toho našeho koloběhu na světě. Jeden odejde, druhý přijde. Skoro, když to přeženu, jak nějaké postavy v různých sériích seriálu,“ uzavírá optimisticky.

Zdroj: Universal Music, YouTube, Lukáš Matoušek

Články, které by tě mohly zajímat