Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: SEBASTIAN – Asi jsem blázen

4. prosince 2023 9:45
Novinka Evropy 2: SEBASTIAN – Asi jsem blázen

Hrajeme od soboty 2. prosince 2023.

Rockové a dá se říci absolutně se vymykající dosavadní tvorbě. Takové je album sBohem, jenž spolu s titulní písní Asi jsem blázen vyslal do světa Sebastian, jeho kapela prošla během posledního roku absolutní transformací. Změnila se produkce, zvuk, celková image i složení kapely. Novou tvorbou i poutavými koncerty Sebastian Navrátil, Dominik Smutný a Ondřej Turták (ODD) dokázali potvrdit svou pozici na české scéně a nyní přichází s výsledným produktem přeměny – s albem sBohem. Na první desce vydané pod vydavatelstvím Universal Music najdeme již vydané úspěšné tracky jako Nezapomínám s Marpem, Nostalgie, Hledám nebo nejnovější song Nevinná s Poetikou. Album sBohem pokřtilo trio hudebníků spolu s řadou hostů na koncertě v pražském klubu Roxy v neděli 12. listopadu 2023.

Nové album vznikalo v pražském studiu producenta Enthica přibližně rok. Jeho výsledná podoba odráží pocity frontmana Sebastiana Navrátila po bolestivém rozchodu. „To, jak jsem hledal, pocity, kdy jsem cítil bolest a beznaděj, srovnání s tím, co život přináší, a nakonec novou etapu života, kde se cítím být šťastný,“ popisuje Sebastian tři pomyslné části alba. Cílem bylo oslovit lidi, kteří si prošli nebo právě prochází podobnou fází života.

Songy vznikaly většinou po nocích. Čas strávený ve studiu pro Sebastiana nebyl pouze pracovní povinností, ale především zábavou. „Nahrával jsem bez předsudků, bez komerčního očekávaní, svobodný. Experimentoval jsem se svým hlasem do poloh, do kterých jsem se předtím neopovážil ani nakouknout,“ pokračuje jednatřicetiletý zpěvák z Liberce. Výsledkem je 10 tracků, na kterých se kromě již zmíněných hostů objeví třeba i Adam Mišík nebo Sofian Medjmedj.

Zdroj: Universal Music, YouTube, Tony Flunkey

Články, které by tě mohly zajímat