Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: SLZA – Magnety

29. října 2023 15:45
Novinka Evropy 2: SLZA – Magnety

Hrajeme od soboty 28. října 2023.

Album Monodrama vznikalo téměř 3,5 roku. První session měla kapela Slza jen pár měsíců po vydání alba 3. Tehdy vznikla píseň Bouře, která byla i prvním singlem a předzvěstí nového projektu. Ten Slza dokončila právě v pátek 22. září 2023, kdy do světa vyslala svou 4. desku s názvem Monodrama.

Na žánrově i vizuálně pestrém albu se podíleli autoři a kamarádi z branže v čele s Pam Rabbit, Jiřím Krhutem, Ondřejem Ládkem (Xindl X), ale také rapper Refew a producent Enthic. Posluchače čekají již známé hity jako Bouře, Červánky nebo Není to tak zlý, ale i úplné novinky. Mezi ně patří pilotní singl Magnety, k němuž vyšel i videoklip.

Nenechali jsme se ničím tlačit, nedávali jsme si žádný deadline, prostě jsme pořád skládali, udržovali se v tvůrčím procesu a věděli jsme, že až přijde ta vhodná chvíle a budeme cítit, že přišel čas na další album, dáme dohromady těch pro nás 10 nejlepších písniček a vydáme ho. I proto se na albu dají najít songy, které jsme měli třeba 2 roky v šuplíku, stejně tak jako songy, které jsme napsali jen pár týdnů zpátky. Přijde mi, že je album i díky tomu o něco barevnější a různorodější,“ přibližuje tvůrčí proces frontman kapely Petr Lexa.

Zdroj: Universal Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat