Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: SLZA – Paravany

13. dubna 2019 15:30
Novinka Evropy 2: SLZA – Paravany

Hrajeme od soboty 13. dubna 2019.

Po dvou mimořádně úspěšných albech, která je dovedla až k velkému turné po českých halách, se skupina Slza rozhodla pro řadu změn. „Připadáme si jako úplně nová kapela,“ líčí Petr Lexa a Lukáš Bundil. Jejich slova dokládá singl Paravany, který vznikl ve studiu v Berlíně. Produkci svěřili do rukou britského dua, které stojí za aktuálním hitem světových rádií. Chystané třetí album 3 by mělo vyjít na podzim.

Text singlu Paravany je metaforou odkazující k problému ve vztahu dvou lidí. „Oba o něm vědí, ale nemluví o něm. Emoce v sobě dusí tak dlouho, až bouchnou a nadělají více škody, než by nadělaly ve chvíli, kdyby se začaly řešit zavčas. V textu to přirovnáváme k magmatu, které vře uvnitř sopky, až vybuchne a láva spálí vše, co jí přijde do cesty,“ zamýšlí se Petr Lexa, který přiznává, že obdobnou situaci zažil v jednom svém vztahu.

První singl z chystané třetí desky je zároveň poslem nové etapy, kterou kapela právě začíná. Dvojice ho napsala ve spolupráci s anglickým skladatelem Oliverem Somem v Berlíně, na produkci kapela pracovala v Londýně s Brity Nickem Atkinsonem a Eddem Hollowayem, kteří stojí například za zvukem celosvětového megahitu Be Alright od Deana Lewise.

Články, které by tě mohly zajímat