Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: THE CARSLEEPERS – Heya

15. června 2020 9:45
Novinka Evropy 2: THE CARSLEEPERS – Heya

Hrajeme od soboty 13. června 2020.

Na českou hudební scénu vstupuje nový projekt. Říká si The Carsleepers a právě vydává debutový singl Heya. Za značkou se ukrývají dva zkušení hudebníci a producenti, svou skutečnou totožnost však tají. Alespoň prozatím. Vystupují pod uměleckými pseudonymy Sahimi a Sam David. „Chystáme sérii singlů, ve kterých dáme prostor nejrůznějším zpěvákům. Hudebně se nechceme upínat k jednomu stylu, všechno je otevřené,“ říkají.

Zůstat inkognito a využít anonymity jako součásti image a nástroj ke zvýšení atraktivity zlákalo v minulosti řadu umělců. Přístup i důvody mohou být různé. Daft Punk přijali podobu disco robotů a jejich skutečnou identitu znají snad jen klíčoví spolupracovníci. Za masku se schovali i Deadmau5 nebo MF Doom, umělecké alter ego použil také Brian Hugh Warner alias Marilyn Manson. Vskutku důsledně svou totožnost skrývá pouliční graffiti umělec Banksy, o jehož identitě se čile spekuluje dlouhé roky. Asi nejsofistikovanější cestu zvolili zpěvák Damon Albarn a komiksový malíř Jamie Hewlett, kteří vdechli život nejslavnější virtuální kapele Gorillaz. Ti svět animované skupiny propracovali do nejmenších detailů včetně celých životopisů jednotlivých postaviček.

The Carsleepers vnímají anonymitu jako prostředek, jak se odstřihnout od vlastní minulosti a nezatěžovat nový projekt. Zároveň jim poskytuje svobodu. A zčásti je to samozřejmě hra. Tak si pojďme hrát!

www.instagram.com/thecarsleepers

 

Články, které by tě mohly zajímat