Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: THE CARSLEEPERS – We Are

15. ledna 2024 9:45
Novinka Evropy 2: THE CARSLEEPERS – We Are

V playlistu Evropy 2 od soboty 13. ledna 2024.

Zveřejněním singlu We Are se skupina The Carsleepers symbolicky loučí s albem Shaman.

Původně začínali jako dvojice producentů, kteří skrývají identitu a pracují s tajemnými vizuály s indiánskou tématikou. Jejich skladby v moderním provedení nesly stopy popu, rocku i elektroniky, podstatou byla svoboda, s níž oba hudebníci k tvorbě přistupovali. „Všechno je otevřené, děláme, co nás baví,“ hlásali Sam David a Sahimi, což jsou přezdívky, pod kterými jednotliví členové vystupovali. Až později se ukázalo, že jde o někdejší členy populárních Eddie Stoilow.

Na debutové desce s mystickým názvem Shaman z dubna 2022 už fungují jako trojice, do sestavy přibyl vokalista Honza Petržílka. Album nejvýrazněji představila a podpořila skladba Highlands, kde hostuje zpěvák Marcell. The Carsleepers na něm nabízejí zvukově pestrou všehochuť bez potřeby držet se jediného stylu. „Není důvod omezovat se. Lidé si dnes zvykli poslouchat různé žánry,“ říkají a mají pravdu. Třeba na přelomové nahrávce Blurryface amerických Twenty One Pilots se napříč jednotlivými skladbami potkávají vlivy zdánlivě nekombinovatelných stylů a posluchači to milují. Podobně to vnímají i The Carsleepers. Dělají, co je těší. Jako skladatelé a producenti se podíleli na úspěšných singlech Dommi, vloni spolupracovali s Elly na hitu Lady.

Uvidíme, co přinese budoucnost,“ drží se filozofie zbytečně neplánovat a nechávají věci přirozeně plout. „Rádi bychom ale uzavřeli jednu kapitolu, abychom se mohli soustředit hlavně na to, co nám do cesty přinese vesmír…“

Zdroj: Warner Music, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat