Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: THE RASMUS – Jezebel

24. ledna 2022 9:45
Novinka Evropy 2: THE RASMUS – Jezebel

Hrajeme od soboty 22. ledna 2022.

Finská rocková kapela The Rasmus, která se pyšní multiplatinovými prodeji svých alb, prozradila, že se přihlásila do každoroční finské výběrové soutěže Eurovize UMK s možností vystoupit ve finále Eurovize 2022 a zveřejňuje novou skladbu Jezebel. Tu napsal a produkoval Desmond Child, který spolupracoval s kapelou na jejich sedmém studiovém albu Black Roses. Child se podílel na vzniku velkých světových rockových hitů. Je spoluautorem a producentem kultovních písní skupin Kiss, Bon Jovi a Aerosmith a stál mimo jiné za hitem Poison a albem Trash Alice Coopera.

Zpěvák Lauri Ylönen k tomu říká: „Bylo úžasné znovu pracovat s Desmondem. On opravdu ví, jak dát dohromady hit. Jezebel je o dívce, která si bere, co chce, aniž by se ptala.“ Desmond Child o spolupráci mluví takto: Lauri mi zavolal a řekl: ‚Potřebuju napsat tu největší a nejlepší písničku na světě. Jdeš do toho se mnou?‘ a já mu odpověděl: Jo, ale jsem na Folegandros v Řecku a on řekl: „Hned tam budu.’“ Jezebel je poctou silným ženám, které se berou takové jaké jsou ať už se to týká těla, duše nebo sexuality.

Kapela představuje novou skladbu a zúčastní se finského výběru s možností vystoupit ve finále Eurovize 2022. Zakládajícího kytaristu Pauliho Rantasalmiho střídá a do skupiny nově přichází kytaristka Emppu Suhonen.

Další velkou novinkou je odchod zakládajícího člena a kytaristy Pauliho RantasalmihoPauli to komentuje: „Rozhodl jsem se odejít z kapely a hledat nová dobrodružství a výzvy v životě. Chci poděkovat všem, kteří mi tuto cestu umožnili, zejména Vám všem úžasným fanouškům, za ty nejlepší chvíle a vzpomínky, miluji vás. Jsem neskonale vděčný svým bratrům z kapely za všechno a z celého srdce jim přeji jen to nejlepší. Lauri, Aki a Eero: jste navždy v mém srdci. Hudba nikdy nezemře! Tohle není konec, je jen čas obrátit list.“ Zbývající členové kapely zdůrazňují, že se jedná o rozchod v dobrém. „Vždycky jsme byli jako rodina, spíš jako bratři, než jako kapela. Jsme stále velmi dobří přátelé a přejeme Paulimu všechno nejlepší,“ říká zpěvák Lauri.

Uvolněný post nově obsadila finská kytaristka a zpěvačka Emili “Emppu” Suhonen. K novému působení Emppu říká: „Na podzim jsem obdržela velmi nečekaný telefonát a řekla jsem ano. Když jsem měla jít poprvé s klukama do zkušebny, byla jsem nervózní, ale rozhodnutá, že to vyzkouším. Měla jsem silný pocit, že to bude dobré. Ten pocit se ukázal jako správný a společné hraní bylo od prvního riffu naprosto přirozené. Jsem nová kytaristka The Rasmus a je to dost šílené, být při téhle jízdě!“ Emppu začala hrát na kytaru, když jí bylo pět let, a ve třinácti letech debutovala albem s kapelou Tiktak, která se stala jednou z největších finských rockových kapel na počátku 20. století. Od té doby hrála v několika kapelách včetně Dame, AlavalaMira Luoti a dalších projektech.

Jejich velký koncert v Praze se uskuteční v rámci The Rasmus Tour 2022 v sobotu 15. října 2022 ve Foru Karlín.

Singl vyjde na albu Rise.

Zdroj: Kateřina Králová, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat