Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: TOMAS ROBIN – Same Pages

22. července 2022 22:00
Novinka Evropy 2: TOMAS ROBIN – Same Pages

Co nového uslyšíte v našem playlistu od soboty 23. července 2022? Například debutový singl Same Pages od Tomáše Červinky aka Tomase Robina.

Tomáš Červinka není na českém hudebním poli úplným nováčkem. Po působení v kapele We On The Moon, se kterou se mu podařilo dostat se do podvědomí posluchačů díky hitům The Ocean Sky, Crashes anebo Home, se rozhodl působení v kapele We On The Moon ukončit a založit vlastní projekt The Lighthouse Journey. S tím se mu jako prvnímu CZ/SK interpretovi podařilo dostat prostor v relaci hvězdného britského rádia Kerrang! se songem Gravity. Teď se hlásí o slovo znovu, tentokrát pod novým uměleckým jménem Tomas Robin.

Po We On The Moon a The Lighthouse Journey jsem tušil, že je potřeba vyprofilovat se trošku jinak. Zpětně vnímám naší (kapelní) tvorbu jako neustálé se přibližování hudebním vzorům, a já vážně chci dělat autentickou a osobní tvorbu. Pak ale nastal zlom. Během Covidu jsem byl hudebně zlomenej. Nevěděl jsem co dál, a tak jsem začal znovu psát. Hodiny a hodiny jsem jen seděl u klavíru a psal. Nakonec jsem vybral tři songy, ze kterých jsem měl pocit, že je zkrátka musím nahrát. Reflektoval jsem v nich moje aktuální rozpoložení a začal si víc a víc uvědomovat, že tohle jakýsi, “osobní” sdělení musí vyjít pod novým pseudonymem. A s tím mi neskutečně pomohli kluci v BeyondMusic Studios v Nitře. O produkci a mix se postarali Tom Lobb a Martin Zaujec. Mastering si vzal na starost Mike Cave, který má na starost třeba debutovou desku Lewise Capaldiho. Debutový singl Same Pages jsme postavili na mém hlasovém výrazu a celkově jsme to nechtěli nijak instrumentálně přeplácávat, máme z výsledku vážně radost. “ dodává Tomáš.

Aktuální Tomášova tvorba je však díky osobnějším textům a písničkářské vizi mírně odlišná. Jedná se o emotivní brit-pop, který, především díky Tomášově barvě hlasu, působí sofistikovaně a uvěřitelně. Můžeme prohlásit, že se bude zaručeně jednat o velice zajímavý hudební projekt s mezinárodními ambicemi.

Zdroj: Tomáš Červinka

Články, které by tě mohly zajímat