Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: VÁCLAV ROUČEK feat. HAMMACCI – Never

1. května 2021 9:45
Novinka Evropy 2: VÁCLAV ROUČEK feat. HAMMACCI – Never

Hrajeme od soboty 1. května 2021.

Zpěvák Václav Rouček patří k nejvšestrannějším hudebníkům u nás. Skládá, produkuje a zpívá, a přitom se zcela přirozeně pohybuje napříč hudebními žánry. Spolupracuje s českou rapovou špičkou, zároveň nahrává křehké intimní skladby a stejně bezprostředně se prezentuje českými texty, jako anglickými. Více než šest let je součástí dua VR/Nobody, se kterým vydal úspěšná alba Yet. a Proud, získal nominaci na Cenu Anděl a vyhrál v anketě veřejnoprávního rozhlasu Czeching 2015.

Jeho hlas dobře znají posluchači rapu. Pro brněnského rychlého kluka Steina27 nahrál zpěvy do singlu Naděje, jednoho z nejstreamovanějších tracků roku 2020, pravidelně se také objevuje na deskách labelu Ty Nikdy. Slyšet ho můžete třeba ve společnosti Paulieho Garanda nebo šéfa labelu Idey. Sólově debutoval minialbem Víra a v únoru 2021 vydal ceněné EP Fomo And My Other Friends, na kterém jsou duety s Calinem i americkým zpěvákem Hammaccim. A právě singl Never s Adamem Christianem Hammacherem aka Hammaccim je jednou z novinek ve vysílání rádia Evropa 2.

Jeho táta je z Ohia, ale on se narodil v Brně. Je tedy Američan jen napůl,“ představuje Václav svého spolupracovníka. „Hledal jsem anglicky rapujícího interpreta a někdo mi na něj dal tip na internetu. Okamžitě mě zaujal. Dělá úžasné věci, a to je mu teprve 18 let.“ Ke skladbě vzniklo i působivé jednoduché video.

Zručnost a talent Václav neprokazuje pouze v hudbě. Živí se jako designer webů a ve volném čase hraje aktivně hokej. Na ledě působí v dresu týmu SuperBoys.

Zdroj: Warner Music, Pražská drbna

Články, které by tě mohly zajímat