Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: WE ARE DOMI – Paradise

4. června 2023 15:45
Novinka Evropy 2: WE ARE DOMI – Paradise

Hrajeme od soboty 3. června 2023.

Česko-norská kapela We Are Domi na sebe upozornila především díky své loňské účasti v Eurovizi 2022, kde Českou republiku reprezentovala ve finále. Své místo na české scéně stvrzuje svou další tvorbou a po singlu Alive přichází s novinkou Paradise, ke které představuje videoklip z dílny Ruye Okamury.

Za hudební produkcí stojí finský producent Lasse Piirainen. Píseň je zároveň součástí debutového EP We Are Domi, k němuž kapela vyrazila na své první klubové tour. V rámci pražského koncertu v Lucerna Music Baru ve středu 26. dubna 2023 proběhl také křest alba. Základ nového singlu Paradise vznikl na Songwriting campu CZ ve spolupráci s finským vyhledávaným skladatelem a producentem Lassem Piirainenem. „S Lassem jsme si okamžitě lidsky i po tvůrčí stránce padli do noty. První verze byla hotová během pár hodin. Finálně jsme ho ale dokončili v Praze, kam jsme Lasseho dodatečně pozvali,“ komentuje Casper. O mix se následně postaral jako tradičně Frankie Harper.

„Píseň odkazuje na klíčové vzpomínky kapely z dětství, kdy jim všechno připadalo jako ráj. Hlavním cílem bylo vybrat si drobné momenty, které si člověk odnese do dospělosti a uvědomit si, jak mu únik do těchto vzpomínek vrací stejný euforický pocit,“ popisuje myšlenku frontmanka Dominika HaškováNovinku doplňuje také videoklip, který byl natočen v prostředí Vysokých Tater. Reflektuje vzpomínky z dětství celé kapely. „Hory, sníh a krásná krajina nám přišla jako nejvhodnější způsob, jak vizuálně vyjádřit význam skladby,“ popisuje Benjamin.

Zdroj: Wise Music, redakce, YouTube, Facebook

Články, které by tě mohly zajímat