Právě vysíláme

Novinka Evropy 2: XINDL X – Dřevo

15. září 2018 12:45
Novinka Evropy 2: XINDL X – Dřevo

Hrajeme od soboty 15. září 2018.

Šesté řadové album písničkáře Xindla X je plné útěků a jeho velká část vznikla ve Španělsku. Písně inspirované smutnými tématy podává Ondřej Ládek s lehkostí a jemnou ironií sobě vlastní. V závěru roku je představí na klubovém turné, jehož součástí budou na konci prosince i tři koncerty v pražském Lucerna Music Baru.

Zpívám o útěcích ze vztahů, od snů k pragmatičnosti, od zodpovědnosti i o útěcích do virtuální reality a virtuálních přátelství. Příznačně jsem většinu desky napsal ve Španělsku, kam jsem prchal před svým běžným životem,“ říká Xindl X a dodává, že jako první měl hotovou skladbu se symbolickým názvem Kufry mám sbalený. V ní konstatuje, že většinu problémů si na útěcích stejně bereme s sebou.

K nejoptimističtějším skladbám novinky patří zbrusu nový singl Dřevo, v níž se Xindl X zamýšlí nad údělem člověka, který nenásleduje trendy doby. „Nepatřím do starýho železa, jsem spíš dřevo, a proto už z podstaty nerezaví mý básnický střevo,“ zpívá v ní a neskrývá, že do jisté míry je song autobiografický. Pro píseň Dřevo bude brzy vydán také doposud nejvýpravnější Xindlův videoklip, který vytvořil režisér Radim Věžník.

Články, které by tě mohly zajímat