Právě vysíláme

ONDRA VODNÝ o svém americkém dobrodružství: Proč se rozhodl znovu studovat angličtinu a s kým slavným zapařil?

11. února 2019 15:10
ONDRA VODNÝ o svém americkém dobrodružství: Proč se rozhodl znovu studovat angličtinu a s kým slavným zapařil?

Většina lidí si návštěvu zahraničí plánuje na léto, moderátor Evropy 2 Ondra Vodný však vyráží za hranice skoro po celý rok! Jako vášnivý milovník cestování neváhá prozkoumat kouty jakékoliv země a užít si pořádnou porci dobrodružství. Kam vyrazil Ondřej na začátku nového roku? Co všechno během svých cest zažívá a proč se rozhodl znovu studovat angličtinu?

Ondra nezahálel a na celý jeden měsíc vyrazil do slunné Kalifornie. Tam okusil život pravého Američana, studoval tamní jazyk, a navíc si vyzkoušel jaké to je pařit po boku těch největších světových hvězd.

My jsme se o jeho cestě samozřejmě chtěli dozvědět víc, a tak jsme ho krátce vyzpovídali. Co všechno nám o svém americkém dobrodružství řekl? To se dozvíš v následujícím rozhovoru. ?

Ondro, podle tvého Instagramu je jasné, že jsi velký milovník cestování. Jak často jsi v zahraničí a v které zemi se ti zatím nejvíc líbilo?

Ano, jsem milovník cestování. Poprvé jsem před osmi lety vyrazil na Filipíny. Tak mě ta cesta dostala, že jsem začal přemýšlet, jak cestovat pravidelně. O rok později jsem vyrazil na roadtrip po západním pobřeží Ameriky. A pak přidával na tempu. Poslední tři roky cestuji na pravidelné měsíční bázi. Každý měsíc vyrážím minimálně na jednu cestu. Rekord mám zatím čtyři cesty za měsíc. Mám štěstí, že jsem cestování spojil se svojí prací a 90% mých cest je tak spojení práce a zábavy. A kde se mi líbí nejvíce? Líbí se mi téměř všude. Každé místo má svoje kouzlo v jiné roční období. V létě je to Ibiza, v zimě Asie, podzim a jaro v Dubaji a celoročně Kalifornie.

Cestuješ sám, nebo s partou kamarádů?

Říká se, že nejkrásnější pocit je probudit se sám v cizím městě. Zažil jsem to na vlastní kůži. Někdy cestuji se spolupracovníky, někdy s přáteli a někdy sám. Záleží na důvodu cesty. Potřeboval jsem např. pracovně na 3 dny do Shanghaje. Překvapivě se mnou na tři dny tak daleko nikdo letět nechtěl, tak jsem vyrazil sám 🙂 Ve většině destinací už mám ale přátele a tak vlastně sice cestuji sám, ale na místě vždy s někým jsem.

Na sociálních sítích ses pochlubil, že jsi na celý měsíc vyrazil do Kalifornie. Byla to pro tebe taková větší dovolená, nebo tě tam čekaly i nějaké pracovní povinnosti? Jak jsi vlastně trávil dny?

Každý leden jsem pravidelně vyrážel na tři týdny na dovolenou s přáteli. Loni jsem byl v Karibiku, před tím na Sri Lance, Thajsku, Filipínach a podobných destinacích. Letos jsem se ale nechal vyhecovat kamarádem, který se rozhodl letět studovat do Kalifornie angličtinu na tři měsíce.

Moderuji několik akcí v angličtině, pracuji na několika dalších projektech v angličtině a tak jsem si řekl, že bych si mohl jazyk taky zdokonalit. Rozhodl jsem se, že se ke kamarádovi na měsíc přidám a zkusím si život v Americe. Jezdím pravidelně jako turista do New Yorku, Las Vegas, San Diega, ale nikdy jsem nikde nezkusil žít. Byl to skvělý zážitek a zkušenost. Dny jsem trávil převážně ve škole a studiem. Měl jsem ale možnost zapracovat i na několika projektech a získat zkušenosti a učit se od  nejlepších v zábavním průmyslu. Navštívili jsem zákulisí natáčení Late Late Show Jamese Cordona v CBS City. Zákulisí natáčení amerického The Voice s Adamem Levinem, Johnem Legendem, Kelly Clarkson v Universal Studios. Byl jsem pozvaný na největší setkání hudebníků a hudebních producentů ve světě –  NAMM Show v Anaheimu.

Byli jsem s Taneční skupinou roku pozváni na největší akci pro tanečníky v LA, která představuje nové talentované tanečníky  a choreografy. Agenti si zde vybírají tanečníky pro největší světové tour. Představovali se zde choreografové např. Justina Timberlaka nebo Michaela Jacksona. Sama dorazila převzít cenu od tanečníků Janet Jackson a Paula Abdul. Vybírali jsme zde choreografy, které pozveme na letošní finále Taneční Skupiny Roku v Praze.

S tanečníkem Kevinem Freyem, kterého jsme měli jako porotce na televizním finále Taneční Skupiny Roku (show, které je partnerem Evropa 2), jsme vyrazili do Las Vegas na koncertní rezidenci Lady Gaga – Enigma, kde tancuje. Dostali jsme se tak i na afterparty, kde byla Rita Ora, Mark Ronson, Christina Aqiulera a mnoho dalších osobností.

V Americe jsi piloval angličtinu a dokonce jsi úspěšně dokončil i studium na College of English Language. Můžeš o nám o škole prozradit trochu víc? Jak probíhala výuka a kolik ti zabrala času?

Angličtinu jsem se jako každý učil na škole. Pravda, že tehdy mě studium moc nebavilo a upřímně, v hlavě zůstaly opravdu jen základy. Angličtinu jsem si začal zlepšovat až v době, kdy mě čekalo první moderování v angličtině v New Yorku v Bohemian National Hall. Tehdy jsem se dva měsíce připravoval v Čechách s rodilým mluvčím. Hodně mi to tehdy dalo. Pokračoval jsem prostřednictvím sledování filmů a seriálů v angličtině s anglickými titulky. Posledních pár let používám angličtinu na denní bázi. Jako DJ a hudební producent pracuji z devadesáti procent s lidmi ze zahraničí. Cítil jsem potřebu dohnat znalosti z angličtiny. Vybral jsem si tak nejlépe hodnocenou školu v LA. Začal jsem se učit a dorazil na finální měsíc přímo do školy. Výuka mi zabrala skoro celý den. Dopoledne přímo ve škole a odpoledne příprava na den další. Moc už na učení nejsem zvyklý, byl to mazec. 🙂

Jak jsi na tom momentálně s angličtinou a co bys doporučil mladým lidem, kteří s ní bojují?

No, úspěšně jsem zakončil studium v kategorii Advance s přípravou na jazykovou zkoušku TOEFL . Čím více jsem se ale učil, tím více jsem měl pocit jak málo toho umím a kolik toho ještě musím umět. Určitě mám v plánu ve studiu pokračovat. Mladým lidem bych doporučil, ať určitě angličtinu nepodceňují. Umět dobře cizí jazyk vás dostane do úplně jiného světa. Mně pomohlo sledování filmů a seriálů v angličtině s anglickými titulky. Doporučil bych to každému.

Podle tvých fotek to vypadá, že jsi vyloženě plážový typ a máš rád slunce a moře. Chystáš se ale letos i na hory?

Plážový typ?? No fotky z pláže vypadají skvěle na Instagramu, ale ve skutečnosti se člověk na pláž dostane velmi málo. Za celý měsíc v Kalifornii jsem byl na pláži dvakrát po dvou hodinách.. Nicméně si na pláži rád odpočinu. Slunce je boží, pokud si ho můžete dopřát i v době, kdy je u nás zima. Stejně tak moře. Člověka to neskutečně nabíjí a motivuje do další práce. Hory zatím v plánu nemám, nezbývá na ně čas. Ale kdo ví, třeba někam vyjedu. Hory mám rád a sluníčko na horách v březnu je nádhera.

 

 

Jak dnes vypadá nejslavnější fanoušek Britney Spears?

Články, které by tě mohly zajímat