Právě vysíláme

Paddleboarding s výhledem na Pražský Hrad

25. června 2019 9:00
Paddleboarding s výhledem na Pražský Hrad

Zavítejte na paddleboardový festival v srdci Prahy okolo Střeleckého ostrova. Na začátku července se chystá velká příležitost pro všechny nadšence do stand-up paddleboardingu i pro ty, kteří se teprve odhodlávají si tuto vodní aktivitu vyzkoušet poprvé.

Od pátku 5. července do neděle 7. července 2019 se na Vltavě okolo Střeleckého ostrova bude konat první paddleboardový festival v centru Prahy s názvem Prague Paddle Fest. Akce je určená pro všechny věkové kategorie i pro děti, které se nebojí vody. Důvodem proč se tento festival koná je na vlastní kůži si vyzkoušet, že paddleboarding je opravdu pro každého a že je to skvělá zábava k vodě, ale i sportovní disciplína, ve které se dá trénovat i závodit. Na ostrově budou k vidění a vyzkoušení různé značky paddleboardů, workshopy a také závody, stánky s vegetarian & vegan friendly jídlem.

Hlavním programem Prague Paddle Festu je nedělní závod zařazený do světové série Euro Tour, na který se sjedou závodníci sousedních zemí Německa a Rakouska, ale i světová špička, která na své závodní tříměsíční závodní šňůře vymění oceánské vlny za rovnou hladinu Vltavy okolo Střeleckého ostrova a nezaměnitelnou atmosféru našeho hlavního města. Na oplátku s sebou tihle vodní živlové přivezou pohodovou surfovou atmosféru. Takže vytáhněte z botníku žabky a přidejte se.

 

Pátek 5. července 2019 – WELCOME!
Na Střelecký ostrov můžete přijít už v pátek, kde bude probíhat testování paddleboardů a zkušený tým instruktorů z Aquamarina Demo Tour vám poradí, jak si správně stoupnout na paddleboard a jak pádlovat. V páteční večer nebude chybět ani zahajovací welcome párty a společná jízda při západu slunce, která je naplánovaná na zlatou hodinku a zúčastnit se jí může každý s možností zapůjčení paddleboardu.

Sobota 6. července 2019 – PADDLEBOARDY PRO KAŽDÉHO!
V sobotu bude od dopoledních hodin na programu workshop fitness cvičení na paddleboardu, které získává na oblibě především u žen. V tento den si užijí také děti, které se na vodu mohou vydat na zapůjčených prknech se sportovci a objet pár bójek v krátkém dětském závodě přibližně 500 metrů. Podobně si zazávodí i junioři do 16 let. Poté přijde na řadu větší závod pro dorostence 17 a 18 let společně s kategorií Pro-AM (tzn. profesionál-amatér) na neomezených paddleboardech pevných i nafukovacích do 14 stop délky na třech kolech kolem ostrova.

 

Akce, do které se chceš zapojit

Paddleboarding je životní styl a paddleboardistům záleží jak na přírodě kolem, tak na přátelském přístupu ke všemu živému a podporování se v komunitě, ať jsi připádloval z jakéhokoliv koutu světa. Proto se v rámci Prague Paddle Fest uskuteční i Charitativní plavba okolo ostrova pro dobrou věc – pro lidi, kteří se ocitli na vozíčku a sport je způsobem, jak se dostat zpátky do běžného života a překonat tyto velké změny. Takže vezmi svůj paddleboard nebo si ho půjč na místě a dej si jedno kolečko.

Neděle 7. července 2019 – FANDÍŠ NEBO ZÁVODÍŠ NA PRAGUE SUP CHALLENGE?
V neděli dopoledne program opět začíná rozcvičkou na paddleboardech pod vedením fitness instruktorky a testování různých značek paddleboardů – zastoupení bude mít i pražský obchod SnowboardelNových Butovic, který pořádá také své paddleboardové eventy jako Snowboardel SUP FEST Praha. A v poledních hodinách odstartuje hlavní hřeb celého festivalu premiérovým závodem elitních atletů v Euro Tourovém závodě Prague SUP Challenge, ve kterém čeká závodníky pět kol okolo Střeleckého ostrova s otočkami na bójích. Zkrátka akce, na které nesmíte chybět.

Více informací na www.praguepaddlefest.cz nebo na FB /@eurotoursupprague.