Právě vysíláme

Po roce je tu opět Dobroden. Jaké charitativní organizaci poslal Leoš Mareš přes milion sto tisíc?

29. ledna 2021 12:10
Po roce je tu opět Dobroden. Jaké charitativní organizaci poslal Leoš Mareš přes milion sto tisíc?

Pokud se řadíte mezi fanoušky Leoše Mareše, jistě jste už slyšeli o akci #DobroDen. To je den, kdy jedna koruna za každého Leošova sledujícího na Instagramu putuje na charitu. Sociální sítě tak mají konečně vyšší smysl.

#DobroDen připadá vždy na 29. ledna a funguje už od roku 2015. Od té doby poslal Leoš i jeho manželka Monika na charitativní účely neskutečné množství peněz a čím má oblíbený moderátor víc followerů na Instagramu, tím částka roste. Předminulý rok například peníze putovaly do Nadace Terezy Maxové, konkrétně na stipendijní program pro děti z dětských domovů a v roce 2020 na podporu neziskové organizace Fórum mobilních hospiců.

Letos Leoš peníze pošle nadaci, se kterou v minulosti již spolupracoval a poslal jí už dříve přes milion korun. Nyní pro #DobroDen 2021 celková částka 1 106 878 korun tak poputuje spolku Vlčí mák, který podporuje nejen válečné veterány, ale i hasiče, policisty a záchranáře. Jak ale sám moderátor Evropy 2 řekl v Ranní show, do DobroDne se může zapojit kdokoliv a sám si vybrat, kam peníze pošle. 😊

Leoši, díky!

Záznam pateční Ranní show, kde Leoš mluví i o DobroDnu, si můžete pustit ZDE!

 

 

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat