Právě vysíláme

Premiéra: Komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel míří do kin

29. července 2021 11:30
Premiéra: Komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel míří do kin

Pechlát, Švehlík, Čermák a Hofmann vyhlašují boj proti scvrkávání varlat ve filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla!

Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel podle stejnojmenného knižního hitu Patrika Hartla bude mít v českých kinech premiéru 29. července 2021. Čtyři kamarádi vyhlásí válku proti scvrkávání varlat a proti krizi středního věku plněním odvážných úkolů. Prvním z nich bude svléknout se na veřejnosti do naha.

V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková.

 

„Ve filmu mám obsazení snů, hereckou Ligu mistrů, a k tomu jsem si dopřál luxus natočit film tak, abych s ním byl opravdu spokojený. Jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka a samozřejmě jsem nadšený, že může jít konečně do kin. Na reakce diváků se totiž těším jak malý kluk,“ říká nadšeně Patrik Hartl. „Film je o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Filmový Prvok je vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje Hartl.

 

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdový chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se v sobě pokusí najít odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není s**č…

Z uvádění filmů do kin se teď stalo extrémní dobrodružství plné rizik a nejistoty. My jsme ale přesvědčeni, že Patrikovi se film opravdu povedl a že se Prvok díky tomu může stát filmovou událostí léta, která si nejen najde své diváky, ale pomůže je i přivést zpět do kin. Stejně tak věříme v hlad diváků po filmech na velkém plátně a v to, že právě Prvok může znamenat velmi dobré sousto,“ věří producent z Bontonfilm Studios Ondrej Kulhánek.

 

Články, které by tě mohly zajímat