Právě vysíláme

PROSTĚ SE ROZBĚHNI A SKOČ – Jak vznikla legendární akce HIGH JUMP?

16. července 2018 14:57
PROSTĚ SE ROZBĚHNI A SKOČ – Jak vznikla legendární akce HIGH JUMP?

Cliffdivingové závody Desperados High Jump slaví letos devatenácté výročí svého založení. Letní akce dnes patří mezi nejdůležitější evropské a světové závody v tomto atraktivním sportu. Jaká byla cesta zakladatelů akce? Kdy nastal zlom a High Jump se stal vyhledávanou akcí? Vše se dozvíte v exkluzivním minidokumentu Prostě se rozběhni a skoč!

Na začátku šlo o souboje lokálních hrdinů, dokazování toho, kdo dokáže skočit lepší skok, kdo udělá největší show a kdo bude mít největší aplaus. Dnes je High Jump jedna z největších cliffdivingových akcí na světě a my vás exkluzivně provedeme unikátní historií této akce v minidokumentu Prostě se rozběhni a skoč. To si nenechte ujít!

ČTĚTE TAKÉ: Přichází HIGH JUMP 2018 a chystá pestré novinky! Kdo bude hudební hvězdou akce?

 

Co o High Jumpu říkají ti, kteří za ním každý rok stojí?

„Chtěli jsme vědět, kdo z okolí skočí nejlepší skok.“

Tomáš Kučera, High Jump Táta

Z akce pro padesát lidí se stal fenomén. Akce, která nemá obdobu, akce která se brání označení festival, protože nabízí mnohem víc, než jen „pouze“ hudební produkci na několika pódiích. Dnes se do lomu ve středních Čechách každoročně sjíždí skokanská elita z celého světa. Skokani si akci doporučují navzájem, mluví o atmosféře, kterou jiné závody ve světě nemají.

„Už od začátku jsem věděl, že se v tom lomu dá udělat velká show.“

Petr Vančura, High Jump Máma

Hlavním programem Desperados High Jump je podívaná na odvážné skoky z výšky až 30 metrů. Celé dva dny ovšem na návštěvníky čeká program nabitý adrenalinem a hudbou. Flyboard, letecká show, slackline, parkour, BMX, skateboarding, freestyle motokros a mnoho dalšího. To všechno během doby konání High Jumpu v lomu v Hřiměždicích proběhlo.

High Jump vznikl kvůli propagaci cliffdivingu.“

Tomáš Jechy Jechort, Lokal Hero

Od roku 2014 se hlavním parťákem High Jumpu stalo pivo vyostřené tequilou: Desperados. I díky tomuto spojení může na akci probíhat skokanská show světových kvalit, na pódiích hrát hudba předních českých, ale i zahraničních interpretů, může vzniknout akce, o které se mluví nejen v Česku, ale i v zahraničí.

 

Zdroj: High Jump

Galerie plná fotek, které dokazují, že Irsko má nejlepšího prezidenta. Taky byste se hned stěhovali?

Články, které by tě mohly zajímat