Právě vysíláme

Rozhovory se skvělými hosty na vážná i nevážná témata. Poslechněte si podcasty Jakuba Kotka

15. prosince 2020 12:13
Rozhovory se skvělými hosty na vážná i nevážná témata. Poslechněte si podcasty Jakuba Kotka

„Jsem nadšený konzument podcastů, ale některé z nich mi přišly dost odborné na to, aby byly tzv. ‚pro všechny‘,“ vysvětluje moderátor Evropy 2, Kuba Kotek, jak se dostal k natáčení podcastů.

„Proto nás s kamarády napadlo udělat EASYcast, kde se pokoušíme co nejjednodušší formou předávat informace i o tématech, která jsou dost odborná. Zatím jsme měli štěstí na hosty, kteří těm tématům rozumí natolik dobře, že je dokážou vysvětlit jednoduchým #easy způsobem,“ vysvětluje Kuba důvod, který ho přiměl s podcasty začít.

„A protože jsem zastydlej puberťák, tak mě občas napadnou divný otázky a možná i v tom to může být pro někoho zajímavé. Děláme to s radostí a to je základ,“ dodává.

EASY CAST #1 – PETR BOHÁČEK a jeho pohled na Ameriku

 

Pozvání do prvního dílu přijal odborník na USA, politolog Petr Boháček. Petr je analytikem se zaměřením na transatlantické vztahy, kosmické aktivity (sakra, proč tohle zjišťujeme až při psaní tohoto textu?) a politiku Spojených států. Studoval St. Norbert College. Žil jak v USA tak v Argentině.

Během podcastu jsme narazili mimo jiné na to, jak to vlastně bylo s volbami Trump vs. Clintonová (kdy vyhrál Trump i když měl o několik miliónů méně hlasů) či na to, jak se dá koupit úřad prezidenta a kdo si koupil toho českého. Padla i otázka jestli byl Obama najatý herec – odpověď možná překvapí, ale o tom více již v našem podcastu…

Všechny podcasty si můžete pustit na Youradio Talk

Články, které by tě mohly zajímat