Právě vysíláme

Rozpracované skladby si Mirai ukládá rovnou pod názvem „hit“

15. listopadu 2021 11:37
Rozpracované skladby si Mirai ukládá rovnou pod názvem „hit“

Kapela Mirai vydává své třetí studiové album Maneki Neko. Při této příležitosti dorazila do Odpolední show v rámci konceptu Evropa 2 Live eXXperience, aby ho tam představila. Živě do éteru z nové desky zahrála Yesterday, Volám a v exkluzivní premiéře Vedle Tebe usínám. Ze starších písní pak členové ještě přidali I přes to všechno.

Frontman kapely Mirai Navrátil se nyní účastní soutěže StarDance, takže moderátory Zorku Hejdovou a Tomáše Zástěru zajímalo, jak to má skupina s tancováním a zda se dočkáme někdy jejich tanečního vystoupení. „Pár tanečních kreací jsme měli zkraje fungování kapely, vypadalo to šíleně. Říkali jsme tomu krabi,“ se smíchem zavzpomínal Mirai Navrátil. Prozradil, že nejnáročnější ve StarDance pro něho bylo první kolo a že on jako muzikant přeci jenom k tancování úplně blízko nemá. Nicméně skupina ho podporuje a je na jeho výkony v soutěži hrdá.

 

Jako první song zahráli Mirai Yesterday, na který si na desce přizvali rappera Paulieho Garanda. Ten však s nimi ve studiu nebyl, tak ho zpěvák uvedl slovy: „Nezlobte se, když to pokazím. Jsem stejně dobrý rapper jako tanečník.“ Jak to dělají, že téměř každý jejich singl se stane hitem? Možná to bude tím, že si všechny rozpracované skladby ukládají pod názvem „hit“. Mají tedy hit 1, hit 402, hiton, hitosaurus atd. A nedávají je do šuplíku, jak si mnozí myslí, ale nahrávají je na iPhone. Jednou jich měl zpěvák přes 400, takže nastal čas je zálohovat. „iTunes je nejhorší aplikace v historii lidstva. To nic, co bylo v MacBooku, se spárovalo do iPhonu. Stal se přesný opak, o všechny hitony, hitosaury a hitočardy jsem přišel. Měsíc jsem byl v depresi,přiznal Mirai Navrátil. S kapelou Mirai je asi nejvíce spojen mega hit Když nemůžeš, tak přidej. Přestože ho fanoušci na koncertech žádají nejvíce, kluci ho stále rádi hrají.

 

Jako takovou jistotu si pro vystoupení vybrali starší skladbu I přes to všechno. „Chcete znát pravdu? Pravda je taková, že písničky z nového alba ještě neumíme hrát. Člověk udělá desku, sedí ve studiu. Nahraješ tam basu, nahraješ tam kytaru. Ale společně jsme to ještě nikdy nehráli,“ svěřil se v rozhovoru pro Evropu 2 frontman.

 

Jako poslední zahráli v exkluzivní premiéře do vysílání Evropy 2 píseň Vedle Tebe usínám. Moderátoři Zorka a Tomáš se následně s Mirai rozloučili slovy, že se pravděpodobně uvidí v únoru na předávání Hudebních cen Evropy 2, neboť kapela jich má na svém kontě hned několik. Například již třikrát vyhrála kategorii Nejlepší domácí kapela.

Články, které by tě mohly zajímat