Právě vysíláme

SKYLINE prozradili své nejoblíbenější filmy a desky za uplynulý rok! Jaké to jsou?

10. února 2017 10:55
SKYLINE prozradili své nejoblíbenější filmy a desky za uplynulý rok! Jaké to jsou?

A nakonec pro vás máme i pár tipů na kulturní zážitek.

MC Jacob

Film: Po zklamání ze skoro všech děl ze skupiny Marvel to tentokrát zachránil jednoznačně Dr. Strange, který mě dostal jak jsou vizuální formou, tak i zábavným příběhem.

Deska: Jednoznačně Justice – Woman, baví mě to jako celek, zase to trochu vybočuje a není to jen song za songem jak přes kopírák.

 

Marka Rybin (zpěvačka)

Film: Mad Max: Fury Road (Šílený Max: Zběsilá cesta)

Nářez, od začátku do konce. Během filmu jsem zapomněla, že vůbec existuju, absolutní vtáhnutí do děje a nekonečný napětí. Neskutečná atmosféra, dokonalý kostýmy a Tom Hardy s Charlize Theron jsou taky dokonalý! Je z roku 2015, ale dostala jsem se k němu až loni (pozn. autora) J

Deska: Prago Union – Smrt žije

Poezie, která mě nutí k zamyšlení, že důležitý je vážit si hlavně toho, co máme, radost už přijde sama. Život je s touhle deskou mnohem veselejší a i z tragédie je možný se úplně nepo… Prostě jeho svět fantazie a vidění světa je mi hodně blízkej.

 

Radek Bureš (bicí)

Film: The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years

Aktuální filmy upřímně moc nestíhám, ale tenhle dokument jsem dát musel. Beatles jsou samozřejmě klasika a i po tolika letech velká škola a inspirace, co se týče přístupu k muzice.

Deska: Midi Lidi: Give Masterpiece a Chance

Tohle je těžký, skvělých desek vyšla spousta. Ale poslední Midi Lidi jsem poslouchal hodně. Ta deska mne vyloženě oslovila – hlavně tím, že to není jen dadaistická bžunda, ale svým způsobem až existenciální generační výpověď.

 

Hiffi (produkce)

Film: Příchozí. Film který si s Vámi hraje a snaží se Vás zmást. A ukazuje, že i u scifi filmu jsou důležitější emoce než drahé triky. Po dlouhé době sem šel do kina dvakrát.

Deska: Tourist – U  Tuhle desku sem zkrátka minulý rok posluchal úplně nejvíc. Tvrdí to můj mp3 přehrávač a já s ním souhlasím.

 

Majki (kytara)

Film: Moc jsem toho neviděl, ale nějak mi utkvěl v hlavě Než jsem tě poznala (Me Before You). Celkem zajímavě zpracovaný pohled na to, jak si dva lidé mohou vzájemně změnit život aniž by to vůbec čekali.

Deska: Pro mne byla velmi zajímavá deska loňského roku Beztíže od skupiny Priessnitz. Má úžasnou atmosféru a oceňuji skvělé české texty.

Kulturní tipy na únor od Skyline? Vyražte 22. do Kongresáku na Two Door Cinema Club, kdo má rád náročnější muziku, tomu doporučujeme ambientní elektronický projekt Tycho 15. 2. v Meet Factory. No a jestli budete 17. 2. na horách v Peci pod Sněžkou, dorazte do klubu Klondike, protože tam v ten den Skyline hrajou!

 

 

 

Články, které by tě mohly zajímat