Právě vysíláme

Tomáš Zástěra pomohl těžce zkoušené rodině Romana. Předal jí šek na milion korun

12. dubna 2022 11:09
Tomáš Zástěra pomohl těžce zkoušené rodině Romana. Předal jí šek na milion korun

Oranžové plavky Tomáše Zástěry se během jeho účasti v soutěži Survivor staly legendárními. Moderátor Evropy 2 se tak rozhodl vydražit je pro dobrou věc. Částkou milion pomohl rodině těžce zkoušeného Romana, který přišel o manželku a jehož dcera má od narození problémy s nožičkami.

Oranžové plavky Tomáše Zástěry se i díky jeho kolegyni z Evropy 2 Zorce Hejdové staly během jeho pobytu v Dominikánské republice, kde se účastnil soutěže Survivor, jeho poznávacím znamením. Když se tak naskytla příležitost vydražit je na dobrou věc, moderátor neváhal ani vteřinu. Výsledná suma se nakonec vyšplhala na milion korun.

„Myslel jsem si, že se budeme pohybovat kolem sto, sto padesáti tisíc a že je ještě budeme muset podpořit nějakou částkou, aby se Romanovi dostalo nějaké pomoci. Na auto, dostavění bezbariérových věcí… Nakonec se to ale povedlo skvěle. Poslední příhoz byl na milion a já jsem nadšenej,“ uvedl Zástěra pro Televizi Nova, jež aukci uspořádala.

Jak naznačil, peníze poputují těžce zkoušené rodině Romana, kterému před dvěma lety zemřela manželka. Zůstal tak sám na tři děti, z nichž nejmladší Verunka trpí achondroplazií. Nedávno podstoupila operaci nožiček a nyní musí pravidelně chodit na cvičení. Z vydraženého milionu tak část poputuje na nákup auta, které rodině velmi usnadní život.

„Původně jsme chtěli červené, holčině se ale líbí oranžová a myslím, že to bude fér… Když byly trenky oranžové, tak bude i auto,“ prozradil Roman, který na počátku aukce nenacházel slov. „Na druhou stranu jsem měl pocit štěstí, že se dají věci do pohybu. Pořídí se auto pro Verunku, budeme moci opravit kuchyň, kterou jsme začali opravovat už za života manželky, kdy jsme se rozhodli ji předělat na bezbariérovou,“ prozradil s tím, že pokud nějaké peníze zbydou, poputují na opravu střechy.

„Mám smíšené pocity. Roman i rodina jsou skvělí. Na druhou stranu je vidět, v jakých podmínkách žijí a co všechno mají za sebou. Pocity jsou nahoru dolů. Věřím tomu, že jsme jim pomohli, že se budou mít lépe a že to pro ně bude takový startovní bod k tomu, aby už se měli jenom dobře. Pevně v to věřím,“ dodal Zástěra.

Články, které by tě mohly zajímat